Valioliigakausi 2018/19 on päättynyt ja Manchester City on Englannin mestari!

Manchester City on ensimmäinen joukkue, joka on onnistunut uusimaan valioliigamestaruutensa sitten Manchester Unitedin kaudella 2008/09.

Pistetilanne päättyi lopulta 98-97-lukemiin Cityn hyväksi.

Liverpool – Wolverhampton

Liverpool voitti oman ottelunsa Wolverhamptonia vastaan, kun Sadio Manén kaksi maalia Trent Alexander-Arnoldin syötöistä ratkaisivat punapaidoille vakuuttavan 2-0-voiton.

LUE OTTELUN KOKOONPANOT TÄÄLTÄ

Sadio Mané tuulettaa ottelun ensimmäistä maaliaan. (Kuva: Getty Images)

Liverpool hallitsi ottelun ensimmäistä varttia selkein ottein. Wolverhamptonin viiden miehen puolustuslinja pysyi kuitenkin lujana, eivätkä punapaidat onnistuneet murtautumaan Wolves-boksiin helpolla.

17. minuutilla Wolverhamptonin selkäranka kuitenkin katkesi. Alexander-Arnoldin matala keskitys löysi Sadio Manén boksista, eikä senegalilaishyökkääjällä ollut vaikeuksia tuikata palloa maaliin.

OptaJoe

@OptaJoe
9 – Sadio Mane has now scored the opening goal of the game on nine separate occasions in the Premier League, the joint-most of any player this season alongside Mohamed Salah. Tone.

Liverpoolin toiveet mestaruudesta vahvistuivat jälleen.

Andrew Robertson vastasi Liverpoolin seuraavasta maalipaikasta, kun hänen kaukolaukauksensa oli suuntautua maaliverkon perukoille. Rui Patricio oli kuitenkin maalillaan hereillä ja torjui skottipuolustajan yrityksen.

Wolverhampton pääsi ajan myötä hieman paremmin mukaan peliin. Diogo Jotan ja Raul Jiménezin ratkaisevat syötöt eivät kuitenkin napsuneet kohdilleen.

Matt Doherty kävi kuitenkin senttien päässä tasoitusmaalista 44. minuutilla. Laitapuolustaja sai pallon rangaistusalueen reunalla ja tälläsi voimmakkaan laukauksen kohti maalia. Ylärima kuitenkin pelasti Liverpoolin takaiskulta ja ensimmäisen jakson jälkeen ottelu säilyi tasatilanteessa.

Toisen jakson ensimmäinen maalipaikka syntyi Alexander-Arnoldin jalasta. Englantilaisnuorukaisen vapaapotku suuntautui kuitenkin sivuverkkoon.

Wolverhampton pääsi myös ajoittain niskan päälle, kun Liverpool antoi vieraille enemmän aikaa pallon kanssa. Jimenez kävi 65. minuutilla lähellä, mutta hänen laukauksensa pilkun tienoilta epäonnistui täysin.

Diogo Jota pääsi hetkeä myöhemmin läpiajoon vasemmalta laidalta, mutta Alissonin nopea vastaantulo nollasi Wolverhampton-hyökkääjän.

Liverpool kuitenkin varmisti voittonsa 81. minuutilla, kun Alexander-Arnold löysi jälleen kerran Manén rangaistusalueen sisältä. Hyökkääjä pääsi palloon ensimmäisenä ja puski sen varmasti sisään.

Virgil van Dijk osui hetkeä myöhemmin samaan ylärimaan, mihin Doherty pamautti ensimmäisen jakson lopulla.

Brighton – Manchester City

Manchester City murskasi samaan aikaan Brightonin 4-1-lukemin, varmistaen samalla toisen peräkkäisen valioliigamestaruutensa.

LUE OTTELUKOKOONPANOT TÄÄLTÄ

Aymeric Laporte vastasi Manchester Cityn voittomaalista (Kuva: Getty Images)

Manchester Cityn ensimmäinen vaarallinen maalipaikka nähtiin jo muutaman minuutin jälkeen, kun Bernardo Silva murtautui Brighton-boksiin erinomaisen juoksun jälkeen. Portugalilaistaituri menetti kuitenkin tasapainonsa ratkaisevalla hetkellä eikä saanut laukausta aikaiseksi.

Brightonillakin oli hetkensä. Pirteästi aloittanut kotijoukkue pääsi muutamaan puolittaiseen maalipaikkaan, jotka eivät kuitenkaan vaivanneet maalivahti Edersonia.

Kamppailun ensimmäinen laukaus kohti maalia syntyi vartin pelin jälkeen. Manchester Cityn avauksen yllätysnimi Riyad Mahrez laukoi kovan laukauksen rangaistusalueen reunalta, joka kuitenkin kimpoili Matt Ryanin syliin.

Manchester City hallitsi maalintekopaikkoja, mutta Bighton avasi kamppailun maalihanat. Pascal Grossin kulmapotku tavoitti etutolpalta Glenn Murrayn, joka nikkasi pallon helpohkosti sisään. Brighton otti shokkijohdon, kun kamppailua oli takana 27 minuuttia.

Manchester City kuitenkin löysi nopean vastauksen, kun täysin pimennossa ollut Sergio Agüero tasoitti pelin vain 83 sekuntia myöhemmin! David Silvan murtava jatkosyöttö löysi argentiinalaishyökkääjän maalin suulta, mistä Manchester Cityn kärkimies tuikkasi pallon Ryanin jalkojen välistä sisään.

OptaJoe

@OptaJoe
83 - There were just 83 seconds between Glenn Murray's opener for Brighton and Sergio Aguero's equaliser for Man City. Drama.

Pep Guardiolan miehistö kuitenkin tiesi, ettei tasapeli riittäisi mestaruuteen, ja jatkoi ahneesti johtomaalin metsästystä.

37 minuutin pelin jälkeen Manchester City menikin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, kun Aymeric Laporte puski Mahrezin kulmapotkun maaliin. Ranskalaistoppari irtaantui Murrayn vartioinnista ja nikkasi pelivälineen vapaasti maaliin.

Brighton kävi vielä lähellä tasoitusmaalia ensimmäisen jakson lopulla, kun Ederson oli haparoida Lewis Dunkin vapaapotkun maaliin. Brassimaalivahti sai kuitenkin nostettua pelivälineen juuri ja juuri maalin yli.

Ensimmäinen jakso tuli päätökseen Manchester Cityn 2-1-johdossa. Valioliigan mestaruus oli enää 45 minuutin päässä.

Manchester City avasi toisen jakson vahvasti. Mahrez kävi jälleen lähellä maalintekoa vaarallisella kaukolaukauksella, jonka jälkeen Dunkin purku algerialaishyökkääjän keskityksestä oli suuntautua omiin.

Manchester City selvisi hetkeä myöhemmin säikähdyksellä, kun Ederson koppasi Laporten takapassin käsiinsä, eikä Michael Oliver viheltänyt tilanteesta epäsuoraa vapaapotkua.

Manchester City ei lähtenyt peruuttelemaan, vaikka joukkue johtikin peliä ja voitto varmistaisi mestaruuden. City halusi tehdä kolmannen ja turvallisemman aseman.

Kun ottelua oli tunnin verran takana, Mahrez osoitti Guardiolalle ja City-faneille, miksi hänestä tehtiin viime kesänä seuran kallein hankinta. Loisto-ottelua pelannut laitahyökkääjä hämäsi Dunkia täysin, pommittaen upean kaukolaukauksen heikommalla jalallaan maalin yläkulmaan. Ryan sai näppinsä väliin, mutta ei pystynyt pitämään laukausta ulkona. City johti ottelua nyt 3-1-lukemin.

Mestaruus oli siis hyvin lähellä, ja se hyvin paljolti varmistui 72. minuutilla, kun Ilkay Gündogan pommitti vapaapotkunsa fantastisesti yläkulmaan.

Manchester City vaihtoi juhlatunnelman päälle, eikä ottelussa nähty enempää täysosumia. Sekä Brighton-kapteeni Bruno Saltor että City-kippari Vincent Kompany saivat tunteikkaat läksiäiset mennessään ottelun loppuhetkillä vaihtoon.