Wembleyllä pelattiin sunnuntaina Ykkösliigan nousukarsinnan finaali, jossa vastakkain asettuivat Charlton ja Sunderland. Ottelu alkoi Charltonin kannalta mitä karmivimmalla tavalla, mutta lopulta kiitos seisoi, kun sarjanousu varmistui dramaattisella lisäajan voittomaalilla.

Charltonin aloitus otteluun oli umpisurkea. Ranskalaistoppari Naby Sarr pelasi jo viidennellä minuutilla pallon alaspäin maalivahti Dillon Phillipsille, mutta tämä ei kuitenkaan ollut alkuunkaan hereillä. Pallo livahti Phillipsin jalan vierestä todella nolosti suoraan omaan maaliin.

Sunderland puolestaan sai jobinpostia, kun keskikenttäpelaaja Max Power joutui tulemaan loukkaantuneena vaihtoon vain yhdeksän peliminuutin jälkeen.

Maalivahti Phillips sai ensimmäisen synninpäästön 35. peliminuutilla. Joukkue rakensi näppärillä lyhyillä syötöillä hyvän hyökkäyksen ja lopuksi puolustaja Ben Purrington juoksi takatolpalta numeroiksi tasalukemat 1-1. Maali oli Purringtonille ensimmäinen Charltonin paidassa.

Toisen puoliajan alkajaisiksi epäonninen ja avausjakson päätteeksi varoitettu Sarr sai jäädä Charltonin vaihtopenkille. Sunderland otti puolestaan pian kentälle Pohjois-Irlannin EM-kannattajien kulttisuosikin Will Griggin, mutta niin tulessa Grigg ei tänään ollut, että hän olisi verkkoa heiluttanut.

Ottelu näytti jo olevan menossa vahvasti jatkoajalle, kunnes lisäajan 4. minuutilla Charlton-kannattajien riemu repesi. Saksalaistoppari Patrick Bauer teki puolustajan jalan kautta koko kauden ensimmäisen maalinsa, ja millaiseen paikkaan. Bauerin 2-1 -maali nosti Charltonin toiselle sarjatasolle Mestaruussarjaan kolmen vuoden poissaolon jälkeen. Maineikkaan, suositun ja takavuosina vahvasti menestyneen Sunderlandin pikainen paluu Mestaruussarjaan jäi näin haaveeksi.

Tuomas

@Isotuoppi
Charlton iski sitten 2-1 voittomaalin Sunderlandin verkkoon käytännössä viimeisillä sekunneilla 90+4 ja nousee Championshipiin. Voi Sunderland fanien tuskaa. Se jatkuu. #Championshipfi

Coral

@Coral
35': Ben Purrington scores his first goal for the club

90'+4': Patrick Bauer scores his first goal of the season

Charlton Athletic's defenders come up clutch to make sure Naby Sarr's own goal is a thing of the past.

Defenders' Union. 👊

Suoraan sarjasijoituksensa perusteella Mestaruussarjaan olivat nousseet Ykkösliigan paras ja toiseksi paras joukkue, eli Luton ja Barnsley.

Charlton Athletic FC

@CAFCofficial
FULL -TIME!!!

GET INNNNNN! #CAFC

Sunderland AFC

@SunderlandAFC
All over at @wembleystadium.

Heartbreak for #SAFC as Charlton win it right at the end.