Liverpool johtaa Mestarien liigan finaalia Tottenhamia vastaan ensimmäisen puoliajan jälkeen 1-0. Maali syntyi Mohamed Salahin ampumasta rankkarista, joka tuomittiin Moussa Sissokon käsivirheen seurauksena. C Moren studioasiantuntija Antti Niemen mielestä rankkarin ”kalasti” Sadio Mané, joka vippasi pallon tahallaan kohti Sissokon ojennettua käsivartta.

– Äärettömän mielenkiintoinen tilanne. Mané on Salahin kanssa kentän nopein pelaaja, ja minä väitän, että yhdeksän kertaa kymmenestä hän tekisi tuossa jotain eri tavalla, jos hän saisi pallon jalkaansa tuollaisessa seisovassa tilanteessa. Hän kääntyisi pallon kanssa, tai pyrkisi haastamaan (Kieran) Trippieriä ulkokautta ja ajaisi sitten sisään. Hänellä on niin nopeat jalat, Niemi muistutti.

– On kuitenkin mielenkiintoista spekuloida, mitä tilanteessa tapahtuu. Mitkä ovat Manén vaihtoehdot? Joko kääntyä pallon kanssa ja pyrkiä kohti maalia, tai löytää joku parempi vaihtoehto. Hän voisi irtaantua puolustajasta ja pyrkiä haastamaan yksi vastaan yksi. Löytyykö keskeltä tai taka-alueelta vaihtoehtoja? Syöttö boksin rajalle oman pelaajan jalkaan olisi ollut erittäin hyvä vaihtoehto.

– Tässä tilanteessa en näe mitään syytä sille, miksi hän lähtisi suorilla jaloilla seisovana hakemaan Salahin päätä. Puolustavalla pelaajalla oli käsi niin kauan pystyssä, että minä väitän, että Mané päätti, että ”kokeilenpa potkaista pallon tuohon käteen, niin katsotaan mitä tapahtuu”.

– Tämä voi kuulostaa salaliittoteorialta, mutta jotenkin mulla jäi tilanteesta sellainen kuva. Oliko Mané niin fiksu, että lähti hakemaan rankkaria, Niemi kysäisee.

Muista myös Mestarien liigan liveseurantasivumme.