Kevätkauden mittaisella lainasopimuksella Barcelonasta Arsenaliin saapuneen Denis Suárezin esiintymiset lontoolaisten riveissä jäivät vähiin, eikä kentän puolella vietettyinä hetkinäkään mieleenpainuvia jaksoja nähty.

Arsenal-kannattajat alkoivat jo pian siirron jälkeen vitsailla espanjalaisen tulleen lainalle vain , koska tämä muistutti ulkonäöltään Aaron Ramseyä. Ihmetys lainapelaajan istumisesta jatkuvasti penkillä, jos sielläkään, oli silti suurta. Suárez kertoi synkästä jaksostaan Cadena Serille.

– Saavuin Arsenaliin torstaina, ja sunnuntaina pelasin Manchester Cityä vastaan. Sen jälkeen joukkueella oli tauko, ja Unai Emery antoi meille vapaata. Jäin kuitenkin harjoittelemaan, ja pelasin taas seuraavana BATE Borisovia vastaan.

Toinen ottelu Tykkimiehissä tuhosi Suárezin mukaan koko hänen vuotensa.

– Pelin lopussa tuntui siltä, että olin rikkonut jotain nivusissani. Tutkimukset osoittivat, että lantioluuhuni oli kertynyt nestettä. Sen jälkeen harjoittelin lääkityksen turvin, ja yritin parhaani. En kuitenkaan päässyt läheskään pelikuntoon. 15 päivää Arsenaliin tulon jälkeen homma kaatui. En ollut edes puolikuntoinen.

Ennen lainapestiään 25-vuotias teki kahden vuoden jatkosopimuksen Barcelonan kanssa. Siellä tuskin peliaikaa tulee, joten suunnitelmissa on seuraava laina – mieluiten kotimaassa.

– Kokemukseni Valioliigasta, sarjasta jota rakastan, jäivät negatiivisiksi. Toivon, että voin jatkaa uraani Espanjassa.