Maalivahti Andy Lonergan on liittymässä Liverpooliin lyhyellä sopimuksella.

Liverpoolin ykkösmaalivahti Alisson Becker loukkaantui Valioliigan avausottelussa Norwichia vastaan ja joutuu sivuun muutamaksi viikoksi. Häntä tuuraa kakkosvahti Adrián, mutta Liverpoolilla on silti tarve veräjänvartijalle, sillä kolmostorjuja Caoimhin Kelleher toipuu yhä rannevammastaan.

35-vuotias Lonergan on jo harjoitellut Liverpoolin kanssa tänä kesänä. Hän on ollut muutaman viime kauden ajan varavahdin roolissa muissa seuroissa, mutta hänellä on yli 300 ottelun kokemus Englannin alemmilta sarjatasoilta.

Lonergan on todennäköisesti Liverpoolin penkillä jo keskiviikkona Uefa Super Cupissa Chelseaa vastaan.

– Tilanne oli vielä vaikeampi muutama viikko sitten loukkaantumisten takia, mutta Caoimhin Kelleherin kuntoutuminen on nyt loppusuoralla, kommentoi Liverpoolin manageri Jürgen Klopp seuran sivuilla.

– Hän on harjoitellut vasta viitisen päivää. Kaikki vaikuttaa hyvältä, mutta tietysti meidän on etsittävä väliaikainen ratkaisu, ja jos mitään ei tapahdu tässä välissä, niin se ratkaisu tulee olemaan Andy Lonergan.

– Hän oli mukanamme, hän on mahtava hahmo, todella mukava jätkä, joka auttoi meitä paljon kesän harjoituskaudella, ja nyt olemme päättäneet työskennellä hänen kanssaan.

Klopp painottaa, että Lonergan on hätävararatkaisu. Kelleher on nokkimisjärjestyksessä Adriánin takana, kunhan hän toipuu pelikuntoon.