Manchester United koettaa kääntää kelkkaansa takaisin voittojen tielle lauantaina kotiottelussa Leicesteriä vastaan.

Manchester United aloitti kautensa voitokkaasti kaatamalla Chelsean komein 4-0-lukemin. Sen jälkeen Ole Gunnar Solskjærin joukoilla on mennyt heikommin. 1-1-tasapeli Wolverhamptonin kanssa, 1-2-kotitappio Crystal Palacelle ja edellisessä pelissä 1-1-tulos Southamptonin kotipesässä. Lauantaina Unitedin on käytännössä pakko palata voittojen tielle, neljänteen perättäiseen hutipeliin ei ole varaa.

– Man Unitedin ongelmat, jos sellaisia on, jatkuvat Leicester-ottelussa, sillä se on Liverpoolin jälkeen liigan paras vastahyökkäysjoukkue, eikä ole hävinnyt tällä kaudella otteluakaan. Minulla on Unitedista tunne, että ne ei yliarvioi ja lähde hillittömällä myllyllä hakemaan isonumeroista voittoa, valmentaja Ari Tiittanen sanoo Valioliiga.comille.

– Tästä voi tulla staattinen ottelu, sillä Solskjær on taktisempi valmentaja kuin edeltäjänsä Old Traffordilla. Joukkueessa on ollut jonkin verran turbulenssia ja United vielä hakee itseään joukkueena.

Leicesterissä eletään parin vaisumman kauden jälkeen taas samanlaista huumaa kuin mestaruuskaudella 2015-2016. Leicester ei ole hävinnyt otteluakaan tällä kaudella ja on sarjassa kolmantena. Kausi alkoi kahdella tasapelillä, sen jälkeen on tullut liigassa voittoja kaksi kappaletta ja jatkopaikka Liigacupissa.

Leicesterin aseet ovat edelleen tiivis koko joukkueen puolustuspelaaminen ja räjähtävät vastahyökkäykset. Puolustuspaketti on viime kautta tiiviimpi. Leicesterille ei ole tehty ottelussakaan yli yhtä maalia. Vastahyökkäyksissä herra nimeltä Jamie Vardy on edelleen todella vaarallinen. Maalisaldo neljässä liigapelissä on kolme osumaa.

– Eihän sitä jätkää tässä sarjassa saa kukaan pideltyä. Maalien lisäksi hän kerää vastustajille varoituksia ja tässäkin pelissä ne voivat johtaa vaikka ulosajoihin ja sitten peli saa uuden luonteen, Tiittanen tuumaa.

– Leicester pelasi jo viime kauden lopun hyvin ja tuli tähän kauteen todella hyvällä asenteella näyttämään, että viime kauden heikko alku ei toistu. Heillä on hommat menneet mestaruuskaudelta tutun käsikirjoituksen mukaan. Vähän tehdään, mutta vielä vähemmän päästetään.

Periatteessa United on selkeä ennakkosuosikki tässä pelissä. Tiittasen mielestä todellisuus on toinen.

– Unitedin kotivoitto ei ole kirkossa kuulutettu ja mielestäni tasapeliuhka on tässä otteluparissa melkoinen. Ottelusta tulee varmastikin vähämaalinen, sillä Unitedkaan ei lähde yltiöpäisesti hyökkäämään. Mitä pidemmälle ottelu menee, sitä enemmän United alkaa hakea sitä todella kipeästi kaipaamaansa voittoa.

– Sitten tulee myös Leicesterille paikka iskeä, se on kuitenkin vaarallisimmillaan vastustajan laittaessa painetta hyökkäyspäähän. Vierasvoittokaan ei ole poissuljettu.

Manchester United–Leicester City lauantaina klo 17.00. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.