Megan Rapinoe on nopeasti noussut nimeksi, jonka moni jalkapallon seuraaja tunnistaa.

Yhdysvaltalainen huippuhyökkääjä on tullut tunnetuksi maaleistaan mutta myös kantaa ottavista lausunnoistaan.

Tämän kesän MM-kisojen yhteydessä Rapinoe ilmoitti, ettei menisi Valkoiseen taloon presidentti Donald Trumpin vieraaksi, vaikka kutsu tulisi. Rapinoe on myös ottanut vahvasti kantaa sukupuolten ja seksuaalivähemmistöjen tasa-arvon puolesta.

Rapinoe ei ole jäänyt hiljaiseksi myöskään Cristiano Ronaldon raiskauskohun edessä. Kun tapaus soviteltiin rahalla, Rapinoe vihjaili olevansa sitä mieltä, että Ronaldo olisi syyllistynyt rikokseen.

Maanantaina Rapinoe nousi lausuntonsa myötä jälleen otsikoihin. FIFA järjesti The Best -gaalan, jossa myös Rapinoe oli kutsuvieraana. Häneltä kysyttiin, kenen pitäisi voittaa vuoden parhaan miespelaajan palkinto. Vastaus yllätti seksistisyydellään.

Virgil [van Dijk] sen vuoksi, että hän on niin söpö, Rapinoe sanoi Twitteriin päätyneellä videolla.

Rapinoe on nopeasti saanut ryöpytystä sosiaalisessa mediassa. Useampi taho puuttui siihen, että jos vaikkapa parhaaksi miespelaajaksi valittu Lionel Messi olisi kommentoinut vastaavalla tavalla Rapinoeta, siitä olisi syntynyt valtava haloo.

Hieman ongelmallinen oli myös Rapinoen joukkuekaverin, Alex Morganin, lausunto samassa yhteydessä. Morganin mielestä van Dijkin olisi pitänyt voittaa, koska tämä voitti maailmanmestaruuden. Muuten hyvä, mutta van Dijkin Hollanti ei ole koskaan voittanut MM-kisoja, eikä MM-turnausta ylipäätään pelattu tänä kesänä.

Itsdaijon

@DaijonGordon
Did I miss the World Cup last season or these 2 literally have no clue what’s going on 🤧🤦‍♂️