West Ham yrittää pitää tappiotonta putkeaan Valioliigassa yllä lauantaina Bournemouthin vieraana.

Hammers kärsi sarjakauden toistaiseksi ainoan tappionsa avauskierroksella, Manchester Cityä vastaan lukemin 0-5. Sen jälkeen se on voittanut Valioliigassa kolme ottelua ja pelannut kahdesti tasan.

Sarjaottelut ovat kulkeneet hyvin, mutta aiemmin tällä viikolla West Ham kärsi liigacupissa nöyryyttävän 0-4-tappion Ykkösliigassa pelaavalle Oxford Unitedille. Lontoolaiset lepuuttivat monia vakioavauksen pelaajiaan, mutta se ei kelvanne selitykseksi kannattajille.

– Toivottavasti se (tappio Oxfordille) oli vahinko. Meidän on ymmärrettävä, että meidän on pelattava jokaista joukkuetta vastaan sataprosenttisen keskittyneesti, kommentoi West Hamin manageri Manuel Pellegrini perjantaina lehdistötilaisuudessa BBC:n mukaan.

– Suorituksemme ei ollut sellainen kuin odotimme, mutta minä näen pelaajat harjoituskentällä. Olen ehdottoman varma, että heistä on pelaamaan paremmin toisena iltana.

West Ham ja Bournemouth ovat kierrokselle lähdettäessä peräkkäin sarjataulukossa. Lontoolaiset ovat yhden pisteen turvin edellä viidentenä, ja vain maaliero pitää Leicesterin ja Arsenalin West Hamin yläpuolella.

– Meidän on yritettävä puolustaa sitä sijoitusta, sanoi Pellegrini.

– Olemme pelanneet vasta kuusi ottelua, mutta joskus on yllettävä tiettyyn sijoitukseen ennen kuin siitä pitää kiinni.

Viime viikonloppuna West Ham kaatoi kotonaan Manchester Unitedin 2-0. Joidenkin mielestä Hammersin ei tarvinnut edes yltää parhaimpaan suoritukseensa, mutta Pellegrinin mielestä tulos ei johtunut vain Manchester Unitedin alavireisyydestä.

Aaron Cresswell teki hienon vapaapotkumaalin Manchester Unitedin verkkoon. Kuva: Getty Images

– Minusta voittaminen ei aina johdu siitä, että toinen joukkue pelaa huonosti. Minusta pelasimme todella hyvän ottelun Manchester Unitedia vastaan. Emme me voittaneet sen takia, että he eivät pelanneet hyvin.

– Pelasimme hyvällä nopeudella ja keskityimme. Jos pystymme jatkossakin sellaisiin suorituksiin, niin voitamme enemmänkin pelejä.

West Ham ja Bournemouth lukeutuvat molemmat alkukauden piristysruiskeisiin. Pellegrinin mukaan hänen joukkueensa ei lähde Vitality Stadiumille peruuttelemaan.

– Bournemouth on joukkue, joka pelaa hyökkäävää jalkapalloa. Heillä on kaksi hyökkääjää ja vasemmalla laidalla Joshua King, joka on kuin yksi hyökkääjä lisää. Meidän on keskityttävä puolustamiseen, mutta tavoittelemme kolmea pistettä, kuten aina, ja lähdemme hyökkäämään ensimmäisestä minuutista alkaen.

– Näin, kuinka monta maalia West Ham päästi kaksi kautta sitten – se oli noin 67 tai 68. Viime kaudella vähensimme sitä määrää kymmenellä maalilla. Jatkamme harjoituskaudella aloittamaamme työtä vähentääksemme sitä entisestään. Viime peleissä olemme onnistuneet hyvin, mutta meidän on keskityttävä.

Pellegrinillä ei ole loukkaantumisten suhteen liikaa valittamista.

– Jatkamme ilman Michail Antoniota ja Winston Reidiä. Muut pelaajat ovat kunnossa.

Manuel Lanzini palasi joukkueharjoituksiin 3-4 päivää sitten. Hänellä ei ole lainkaan kipua jaloissa.