Kaatosade murjoi King Power Stadiumilla Newcastlea, joka lähti häntä koipiensa välissä kotimatkalleen Leicesteristä. Leicester murjoi rumat lukemat kotonaan Newcastlea vastaan. Isaac Haydenin ulosajo katkaisi vierailijoiden selkärangan.

Leicester lähti otteluun ilman vahvan alkukauden pelannutta James Maddisonia, joka loukkasi nilkan viime viikon voitossa Manchester Unitedia vastaan. Maddisonin paikan avauskokoonpanossa otti kesän hankinta Dennis Praet.

Leicester City

@LCFC
Here's our team for #LeiNew, brought to you by @eToro 🔵

Newcastle United FC

@NUFC
TEAM NEWS

Here's how Newcastle United will line up for today's @premierleague clash against @LCFC at the King Power Stadium. #NUFC

Isännän elkein

Leicester tuli otteluun kotiyleisönsä edessä vahvasti. Brendan Rodgersin joukot prässäsivät aggressiivisesti ylhäältä ja hyökkäsi suoraviivaisesti kohti maalia. Jo toisella minuutilla Newcastlesta hankittu Ayoze Pérez pääsi loistopaikkaan maalin edustalla.

Harvey Barnes lähetti vasemmalta kovan syötön keskustaan, mutta pallo jäi hieman taakse, eikä Pérez saanut kunnon laukausta aikaiseksi. Lopulta pallo kimposi Pérezin jalasta suoraan Martin Dúbravkan syliin.

Newcastle onnistui ajoittain purkamaan ”Kettujen” prässin. Myös vieraat pyrkivät suoraviivaisesti kohti maalia, kun keskiviiva oli ylitetty. Yoshinori Mutolle aukesi hyvä paikka reilun kympin jälkeen. Boksiin lähetetty kova ja matala syöttö oli löytää Muton, mutta japanilaiskeskikenttäpelaaja ei saanut osumaa palloon.

Pereira vei isännät johtoon tarkalla sijoituksella. Kuva: Getty Images.

Leicesterin vahva ote pelistä palkittiin 16. minuutilla. Erinomaista alkukautta pelaava laitapuolustaja Ricardo Pereira pelasi keskiviivan tuntumassa seinän Pérezin kanssa, jonka jäkeen portugalilaispuolustaja lähti suoraviivaisesti etenemään kohti maalia. Newcastlen puolustus vetäytyi ja Pereiralle aukesi kunniakuja aina boksin tuntumaan, jonka jälkeen mies laukoi tarkan sijoituksen vasempaan alakulmaan, tolpan juureen.

Pereiran vahva nousu sai jalkapallopersoona Gary Linekeriltä kehut. Pereira onnistui maalinteossa myös viime viikolla Man Unitedia vastaan.

Gary Lineker

@GaryLineker
Bloody brilliant goal from the outstanding Ricardo. 💥

OptaJoe

@OptaJoe
2 - Ricardo Pereira has scored in back-to-back Premier League games for the first time, netting as many goals in his last two appearances as he had in his first 40 games in the competition (2). Flurry.

Haydenin ulosajo katkasi selkärangan

Johto-osuman jälkeen Leicester piti kiinni otteestaan. Ben Chillwell pääsi komean kuvion päätteksi kokeilemaan maalintekoa, mutta Dúbravka venyi tärkeään torjuntaan.

Newcastle oli ottavana osapuolena, vaikka Kasper Schmeichelin harhailtua kaukana maalista puolen tunnin kohdalla, Newcastle-toppari Fabian Schär yritti yllättää ja laukoi jo puolesta kentästä. Laukaus meni kuitenkin selvästi ohi maalin.

Isaac Hayden lensi suihkuun suoralla punaisella. Kuva: Getty Images.

Newcastlen iltapuhde vaikeutui entisestään hieman ennen taukovihellystä. Isaac Hayden tuli todella kovaa pallontavoittelutilanteeseen. Hayden osui ensin palloon, mutta voimaa oli selvästi liikaa, ja jalat osuivat hurjannäköisesti Dennis Praetin jalkoihin. Praet koki kovia, ja erotuomari Craig Pawson oli heti varma tuomiostaan. Hayden lensi suihkuun suoralla punaisella ja täysin ansaitusti.

Hayden protestoi tuomiota, mutta teki sillä itsensä lähinnä naurunalaiseksi. Praet kävi kentän laidalla hoidettavana, mutta palasi pian peliin takaisin. Entinen Newcastle-hyökkääjä Alan Shearer ei tuntenut myötätuntoa vanhaa seuraansa kohtaan, vaan piti punaista korttia täysin ansaittuna.

– Kauhea taklaus. Punainen kortti täysin oikea ratkaisu, Shearer kirjoitti Twitterissä.

Alan Shearer

@alanshearer
Terrible tackle. Red card correct. #LEINEW

OptaJoe

@OptaJoe
2 - Since the start of last season, Newcastle midfielder Isaac Hayden is the only player to have been shown more than one straight red card in the Premier League. Reckless.

Jos oli peli ollut kotijoukkueen hallussa ennen punaista korttia, sitä se oli entistä selkeämmin ulosajon jälkeen. Toisella puoliajalla Newcastlen eväät oli syöty. Leicester jauhoi konemaisesti miehen ylivoimalla ja vyöryi kerta toisensa jälkeen boksiin sisään.

Harvey Barnesin otteita oli ilo seurata. 21-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja oli monessa hyvässä mukana. 54. minuutilla Barnesille pelattiin pallo linjan taakse. Barnes jatkoi pallon boksiin, jossa Jamie Vardy laukoi pienestä kulmasta ensimmäisellä kosketuksellaan kohti maalia. Dúbravka oli sijoittunut oikein, mutta imaisi pallon helposti sisään.

Vardylle osuma oli kauden neljäs, ja samalla englantilaishyökkääjä rikkoi kahden pelin kuivan putkensa.

OptaJoe

@OptaJoe
13 - Since Brendan Rodgers’ first match with Leicester in March, Jamie Vardy has scored more Premier League goals than any other player; netting 13 times in 17 appearances. Unleashed.

Selkäranka poikki, lopullisesti?

Leicesterin toisen maalin jälkeen peli oli ratkennut. Ei kestänyt pitkään, kun Dúbravka joutui jälleen kaapimaan pallon selkänsä takaa. Muutama minuutti edellisestä ja Leicester lähti hyökkäämään nopeasti positiviisen tilanteenvaihdon jälkeen, kuten niin monta kertaa aikaisemminkin.

Youri Tielemans siirsi pallon Praetille, joka yritti syöttää kovan pallon maalille boksin oikealta reunalta. Pallo kuitenkin kimposi Paul Dummettin jalasta omaan maaliin. Dúbravka ei ehtinyt enää muuttaa suuntaansa, ja pallo kimposi tolpasta sisään. Selkäranka oli poikki.

Jamie Vardy iski kahdesti. Kuva: Getty Images.

Reilun tunnin kohdalla Vardy sai juhlia illan toistaan. Vaihdosta Barnesin tilalle tullut Marc Albrighton lähetti millintarkan keskityksen oikealle tolpalle, josta Vardylla oli helppo työ puskea pallo maaliin. Vardylle jo 14. osuma 17 ottelussa Brendan Rodgersin alaisuudessa.

Loppulukemat pääsi viimeistelemään Wilfred Ndidi, jonka vahva laukaus boksin sisältä upposi vasempaan alakulmaan.

Newcastlen taival Steve Brucen alaisuudessa on ollut synkkä. Seitsemästä ottelusta kasassa on yksi voitto, kaksi tasapeliä ja neljä tappiota.

Newcastle United on ollut jo pitkään kriisissä. Kannattajat ovat vaatineet jo pitkään, että omistaja Mike Ashleyn myisi seuran. Viime kauden jälkeen Newcastle ei pystynyt pitämään hyvää tulosta tehnyttä manageria Rafael Beníteziä, koska tarjosi hänelle täysin naurettavaa sopimusta. Ruoriin hyppäsi Steve Bruce, jonka parhaat päivät ovat monen asiantuntijan mukaan jo nähty. Tällaisten tulosten jälkeen myös Brucen asema joukkueen managerina on kyseenalaistettava.

Kannattajat jaksoivat silti laulaa omalle joukkueelleen sunnuntaina, vaikka tulostaululla oli murheelliset lukemat, eikä joukkueen suunta todellakaan näytä lupaavalta.

Henry Winter

@henrywinter
It's raining, their team is a man down and 4-0 down, they have issues with owner and manager, and Newcastle United fans have never stopped singing and supporting their team.

Ketut vahvasti TOP6:ssa

Vaikka Newcastlen esitys jäi sunnuntaina todella vaisuksi, osittain toki Haydenin ulosajon takia, on Leicesterin menoa ilo seurata. Viime kierroksella kaatui vakuuttavasti Tottenham ja nyt sarjan heittopussi oli suorastaan vastaantulija King Power Stadiumilla.

Leicesterin ennakoitiin pelaavan vahvasti TOP6-sijoituksesta, ja se ennakkoarvio pitää tällä hetkellä paikkaansa. Brendan Rodgers on saanut Leicesterin pelin uomiinsa, mistä tulokset kertovat omaa kieltänsä.

Leicester nousi ainakin hetkellisesti jo kolmanneksi Newcastle-voiton myötä. Ensi viikolla Leicester matkustaa Liverpoolin vieraaksi, ja tuosta ottelusta on muodustumassa jo nyt kierroksen helmi. Liverpool voitti vaivoin Sheffield Unitedin lauantaina, mutta Leicester tarjoaa viime vuoden kakkoselle ehkäpä jopa kauden kovimman testin tähän mennessä.