Tiistai-ilta Lontoossa oli surullinen Tottenhamille. Joukkue kärsi nöyryyttävän 2-7 tappion Bayern Münchenille. Samalla joukkue teki myös historiaa, eikä niin mairittelevilla tilastofaktoilla.

Spursin tiistai-illan selkäsauna oli seurahistorian suurin kotitappio Euroopan Cup -kilpailuissa. Samalla se oli myös suurin englantilaisjoukkueen kärsimä tappio euro-otteluissa kotikentällä.

OptaJoe

@OptaJoe
7 - Tottenham Hotspur have conceded seven goals in a home match for the very first time in any major competition. Embarrassed.

OptaJoe

@OptaJoe
5 - Tottenham’s 2-7 defeat to Bayern Munich was the biggest ever margin of defeat by an English team at home in any European competition. Crushing.

Vielä kirsikaksi kakun päälle, Spursista tuli ensimmäinen englantilainen joukkue, joka on päästänyt seitsemän maalia euro-ottelussa sitten vuoden 1995. Ironista tässä on se, että edellisellä kerralla asialla oli myös Tottenham, kun se hävisi FC Kölnille Intertoto Cupissa lukemin 8-0.

OptaJoe

@OptaJoe
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Joukkueen entinen tähtipelaaja Rafael Van Der Vaart totesi ottelun jälkeen lyhyesti ja ytimekkäästi twitterissä:

– Ongelma on, että he (Tottenham) kuvittelevat olevansa parempia kuin ovat.

BBC Radio 5 Live

@bbc5live
How do you explain a 2-7 defeat, @rafvdvaart?

📲 Read more bbc.in/2peKUwZ
🎧 Listen via @BBCSounds

#Spurs #Bayern #TOTBA #THFC #FCBayern