Legendamaalivahti Edwin van der Sar lopetti pelaajauransa ja jätti Manchester Unitedin kahdeksan vuotta sitten. Sen jälkeen United on mennyt seurana väärään suuntaan.

Hollantilaistorjuja van der Sar, 48, voitti Manchester Unitedissa neljä Valioliigan mestaruutta ja kertaalleen Mestarien liigan. Tuollaiset saavutukset ovat Unitedin nykyiselle joukkueelle kaukaisia unelmia.

Ole Gunnar Solskjærin valmentama ryhmä on Valioliigassa kahdeksan kierroksen jälkeen sijalla 12.

– Minä lähdin sieltä kahdeksan vuotta sitten. Ne olivat mahtavat kuusi vuotta urani päätteeksi. Voitimme neljästi Valioliigan ja pelasimme Mestarien liigan loppuottelussa kolme kertaa, muistelee van der Sar ESPN:n haastattelussa.

– Joten he ovat tulleet kauas niistä ajoista. Tietty he ovat vaihtaneet manageria pari kertaa, eikä todellista kehitystä ole vielä näkynyt. Ainoa näkyvä asia on heidän kesällä ostamansa pelaajat. He hankkivat nuoria, kokemattomampia pelaajia, joilla on intohimoa ja nälkää. He eivät hankkineet isoja nimiä, kuten 6-7 edellisen vuoden aikana.

Nykyään kotimaansa suurseuran Ajaxin toimitusjohtajana toimiva van der Sar näkee Unitedin joukkueessa yhden ison puutteen. Hänen saapuessa Manchesteriin joukkue oli täynnä isoja hahmoja ja luonteita. Van der Sarin mukaan sellaisia ei tämän hetken Unitedissa ole.

– Kun minä tulin pukukoppiin, siellä oli Ryan Giggs, Paul Scholes, Rio Ferdinand, Gary Neville ja jopa Roy Keane siihen aikaan. Siellä on aina ollut vahvoja luonteita. Minusta viimeisen parin vuoden aikana sellaiset vahvat luonteet ovat hävinneet.