Bulgarian päävalmentaja Krasimir Balakov pyysi anteeksi englantilaisilta EM-karsintaottelussa tapahtuneita rasistisia välikohtauksia. Bulgarian ja Englannin välisessä ottelussa maanantaina katsojat pilkkasivat Englannin pelaajia rasistisin ilmauksin.

Englanti oli pelissä murskaava ja voitti peräti 6−0. Bulgarialle karsinnat ovat olleet surkeat, sillä maa on kerännyt vain kolme pistettä. Pelillisiä esityksiä pahempi rimanalitus on kuitenkin ollut yleisön rasistinen käytös, jota on ollut nyt Kosovoa, Tšekkiä ja Englantia vastaan pelatuissa otteluissa.

− Tuomitsen kaikenlaisen rasismin. Sellaista käytöstä ei voi hyväksyä, päävalmentaja Balakov kirjoitti Facebookissa.

Kohu on aiheuttanut Bulgariassa erilaisia seuraamuksia. Poliisi on pidättänyt rasismiin syyllistyneitä katsojia. Lisäksi Bulgarian jalkapalloliiton presidentti Borislav Mihailov erosi tehtävistään pian maanantain ottelun jälkeen.

Päävalmentaja Balakov toivoi sosiaalisen median päivityksessään, ettei Bulgariassa jatkossa syyllistyttäisi rasistiseen käytökseen.

− Tällaiset ennakkoluulot pitäisi haudata syvälle menneisyyteen, ettei kukaan joutuisi enää kohtaamaan tällaista, Balakov kirjoitti.

Bulgarialaisvalmentaja pahoitteli tapahtunutta englantilaisille.

− Pyydän vilpittömästi anteeksi englantilaisilta jalkapalloilijoilta ja niiltä, jotka tuntevat olonsa loukatuiksi.

Lähde: Sky Sports