Puolustava Valioliigan mestari Manchester City on jäänyt Liverpoolista kahdeksan sarjakierroksen aikana jo kahdeksan pisteen päähän. Siitä huolimatta valmentaja Pep Guardiola on vakuutellut, ettei seura aio ryhtyä mellastamaan tammikuun siirtoikkunassa. Toimeen aiotaan tulla Guardiolan mukaan jo nyt käytettävissä olevilla toppareilla.

1980-luvun lopussa Liverpoolissa pelannut irlantilaishyökkääjä John Aldridge ei kuitenkaan Guardiolan puheita purematta niele. Aldridge on vakuuttunut siitä, että City tulee värväämään tammikuussa uuden keskuspuolustajan pysyäkseen mukana mestaruustaistelussa.

– Kautta on pelattu vasta kahdeksan kierrosta, joten on naurettavaa ehdottaa, että mestaruustaistelu olisi lähelläkään ratkaisua. Sitä ei kuitenkaan käy kieltäminen, ettemmekö olisi nähneet Manchester Cityltä sellaisia haavoittuvuuksia, joita sillä ei viime kaudella ollut, Aldridge totesi irlantilaiselle Independentille.

[readmore from=Manchester City]

– Heidän 0-2 -kotitappionsa Wolvesia vastaan ja vierastappio Norwichissa osoittavat, että Cityn riveistä on paljastunut aukkoja ja puolustus rakoilee. John Stones palaa (sairastuvalta) pian, mutten usko hänen ratkaisevan puolustuspään ongelmia. Tosiasia on, ettei Nicolas Otamendi kykene pitämään puolustuslinjaa kasassa Vincent Kompanyn lähdettyä ja Aymeric Laporten loukkaannuttua.

– Cityn manageri Pep Guardiola on sanonut, ettei hän tuhlaa rahaa tammikuun siirtoikkunassa. Odotan kuitenkin ehdottomasti hänen törsäävän sata miljoonaa puntaa (115 miljoonaa euroa) toppariin heti kun hän voi. Guardiola tietää, ettei joukkueen puolustus ole tarpeeksi hyvä Valioliigan tai Mestarien liigan voittamiseen, Aldridge täräyttää.