Mestarien liigaa pelataan taas tiistai-iltana, ja tulessa on kaksi valioliigajoukkuetta. Manchester City ja Tottenham lähtevät kolmansiin lohkovaiheen otteluihinsa päinvastaisista asetelemista toisiinsa nähden.

Manchester City – Atalanta

Vaikka Valioliigassa eroa Liverpooliin on kertynyt, on Cityn Mestarien liiga -kausi käynnistynyt hyvin. Joukkue on kahden ottelun jälkeen ilman pistemenetyksiä, maalieron ollessa mairitteleva 5-0.

Avauskierroksella kaivettiin 3-0 -vierasvoitto Shakhtarista, ja homma jatkui kotona samoin sävelin – Dynamo Zagreb kaatui 2-0, Raheem Sterlingin ja Phil Fodenin osumilla.

Tiistain vastustaja, Serie A: n Atalanta puolestaan otti niskaansa rumat avauslukemat Zagrebissa, 4-0. Myös Shakhtar osoittautui San Sirolla liian kovaksi, loppulukemat 1. lokakuuta 1-2.

Asetelmissa ei siis pitäisi olla minkäänlaista epäselvyyttä – Pep Guardiolan joukkojen vähimmäisodotus on voitto, ja maalejakin aiempaan peilaten saattaisi odottaa runsaasti. City on kuitenkin myös tuhlaillut tällä sektorilla; Zagrebia vastaan se piti palloa yli 80 prosenttia otteluajasta, mutta sai 20 laukauksestaan aikaan vain kaksi osumaa.

Manchesterilaisten riveistä puuttuvat varmuudella vain Aymeric Laporte, Leroy Sané ja Oleksandr Zinchenko. Atalantan puolelta poissa on Sevilla-lainamies, toppari Simon Kjær, toinen toppari José Luis Palomino, sekä hyökkääjä Duván Zapata.

Tottenham – Belgradin Punainen Tähti

Toinen englantilaisseura tiistai-illan kahinoissa on Tottenham. Monen asteisissa kriiseissä painiskeleva joukkue lähtee kotiotteluun lohkonsa jumbopaikalta. Se johti vieraspeliään Olympiakosia vastaan jo 2-0, mutta päästi kreikkalaiset lopulta tasoihin. Edellinen kotiottelu kilpailussa haluttaisiin varmasti pyyhkiä seurahistoriasta; Bayern München nöyryytti Spursia Lontoossa peräti 2-7.

Tottenham pelasi viime keväänä Mestarien liigan finaalissa, mutta noista ajoista ei tunnu paljoa olevan jäljellä. Valioliigassakin kompastellut ryhmä on jo nyt pakkovoiton edessä, mikäli mielii edes jatkoon lohkostaan.

Vaikka Punainen tähti onkin lohkon kakkosena, on senkin maaliero yhden osuman miinuksella. Spursilla vastaava luku on siis saksalalishöykytyksen jäljitä -5.

Isäntien eittämättä suurin yksittäinen puute pelaajaosastolla on kokenut maalivahti Hugo Lloris, jonka kyynärpää hajosi taannoisessa rökäletappiossa Brightonille. UEFA:n sivusto ei listaa maailmanmestaria loukkaantuneiden joukkoon, vaikka tämän oletetaan olevan sivussa koko loppuvuoden. Samainen lähde kuitenkin tietää ainakin joukkueharjoituksiin palanneen Giovani Lo Celson olevan edelleen epävarma mukanaolija, samoin kuin Christian Eriksenin – lienee siis parasta odottaa Mauricio Pochettinon ilmoitusta kokoonpanosta.

Lähtipä Spurs millä tahansa ryhmällä illan koitokseen, on sen voitettava, ensinnäkin säilyäkseen kilpailussa, sekä jo itsensä uskottavuuden vuoksi. Punainen Tähti ei ole kirjauttanut kilpailun historiassa vielä ainuttakaan vierasvoittoa. Mikäli Tottenham ei odotettuun ryhtiliikkeeseen edelleenkään kykene, on sellaiseen nyt mahdollisuus. Vieraiden riveistä on loukkantumisen vuoksi sivussa Olympiakosia vastaan osunut hyökkääjä Richmond Boakye.

Molemmat ottelut alkavat kello 22.00 Suomen aikaa.