C Moren tähtiselostaja Tuomas Virkkunen saapui keskiviikkona Valiocast-podcastin vieraaksi.

Virkkunen vastaili ennen lähetystä lukijoiden lähettämiin kysymyksiin Instagram-livessä yhdessä podcast-isäntä Jaakko Perttilän kanssa. Esille nousi kuumia puheenaiheita esimerkiksi Liverpoolista, Teemu Pukista ja Ballon d’Orista.

Q&A-sessio on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Valioliiga.comin Instagram-tililtä. Pääset katsomaan videon avaamalla @Valioliiga_comin profiilin ja klikkaamalla profiilin logoa. Podcast-jakso on kuunneltavissa kokonaisuudessaan torstaina.

Poimintoja Q&A-sessiosta Instagram-postauksen alapuolella

Onko Leicesterillä mahdollisuuksia Mestarien liiga -paikoille tällä kaudella?

– On, jos peli kehittyy ja menee noin hienosti. Niiden pelissä on loistavia juttuja, joten jos se pysyy ja paranee kauden kuluessa, niin kyllä mä näkisin [Leicesterin Mestarien liigassa], Virkkunen totesi.

– Nämä totutut suurseurat rämpivät tällä hetkellä aikalailla. Jos katsoo noita isompia seuroja, Spursia, Arsenalia ja Man Unitedia, niin onhan niiden pelillinen tekeminen mun mielestä kaukana Leicesterin pelistä.

Tulisiko Teemu Pukin siirtyä tammikuussa pois Norwichista?

– Kokonaisuudessaan alkukausi on ollut käsittämättömän huikea, ja sitten on taas ollut näitä pelejä, joissa Norwich on ollut käsittämättömän surkea, varsinkin vieraissa. Sitten ihmiset vetävät liian nopeasti näitä omia johtopäätöksiä, ettei Pukin kannattaisi pelata noin huonossa jengissä, jossa ei ole tarjoilua, Virkkunen pohti.

– Pukki on tehnyt niin hienoja seuravalintoja, kun ura lähti taas upeaan nousuun. Kyllä minä ainakin katsoisin rauhassa ennen kuin tekisin mitään hätäisiä päätöksiä.

Kuka on Liverpoolin tärkein pelaaja?

– Yleensä keskikenttäpelaajat ovat tärkeimpiä, mutta [Jürgen] Klopp aika paljon sitä vaihtelee. Kyllä minä sanoisin van Dijkin. Hänen tultua joukkueeseen, niin kyllähän Liverpoolin puolustuksen taso muuttui.

Tulisiko van Dijkin voittaa Ballon d’Or?

– Antaisin sen Van Dijkille. Edeltävä palkinto meni jo hänelle. Messin ja Ronaldon statsit ovat uskomattomia. Varsinkin Messin taas viime kaudella, mutta hän voitti vain La Ligan. Van Dijk ja Liverpool olivat Euroopan paras joukkue. Ja hän oli sen puolustuksen ehdoton johtohahmo.