Valioliigan viikonlopun kierros käynnistyy perjantai-iltana Southamptonin ja Leicesterin välisellä ottelulla.

Ennen maaottelutaukoa Leicester koki kivuliaan tappion sarjakärki Liverpoolille. Ottelu näytti jo päättyvän 1-1-lukemiin, mutta Liverpool vei lopulta pisteet Anfieldilla James Milnerin viidennellä lisäaikaminuutilla viimeistelemällä rangaistuspotkuosumalla.

Perjantai-illan ottelun selostava Mikko Innanen luulee, että Southamptonin kotiottelu on pienten marginaalien kamppailu. Joukkueiden viimeisissä kolmessa kohtaamisessa voitto on ratkennut maalin erolla.

– Pidän Leicesteriä tässä St. Mary’sin pelissä niukkana suosikkina, mutta jollain tavoin en olisi hämmästynyt 1-1-tasapelistäkään. Molemmilta joukkueilta löytyy hyviä vaihtoehtoja. Nathan Redmond on Southamptonilla vikkeläkinttuinen laituri, ja kyllähän heilläkin tarvittaessa ratkaisijat löytyy. Mutta hieman on ollut sellaista hakemista, Innanen sanoi Valioliiga.comille.

Neljästä edellisestä sarjapelistä Southampton on hävinnyt peräti kolme. Tappioita on siis kertynyt lyhyeen aikaan saman verran kuin Leicesterillä sitten viime toukokuun. Tällä kaudella Leicester on kokenut kaksi tappiota yhdeksässä sarjapelissä.

Brendan Rodgersin manageroima Leicester palasi viikonloppuna voittokantaan Liverpool-tappion jälkeen, kun Burnley kaatui kotona 2-1. Kaikki kilpailut mukaan lukien sinipaitojen tahti on ollut voitokasta: yhdeksästä viime pelistä kaksi on tappioita, muut voittoja.

– Vaikka Southampton on nyt sarjassa 17:s ja Leicester on tällä hetkellä peräti kolmantena, niin toistan vielä itseäni: viime vuosien kohtaamisten perusteella en olisi ihan kauhean yllättynyt, jos tuo olisi tasapeli, Innanen painotti.

Voitolla Leicester nousisi jo toiseksi sarjataulukossa ja ohittaisi Manchester Cityn pisteellä. City pelaa oman kymmenennen kierroksen ottelunsa lauantaina Aston Villaa vastaan Etihadilla.

Southampton-Leicester näkyy perjantaina 25.10. klo 21.50 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Viasatin Urheilukanavat ovat televisioviikon kunniaksi ilmaiseksi katsottavissa perjantaista 25.10. maanantaiaamuun 28.10. Lisätiedot löydät täältä.