Entisen valioliigatuomarin Mark Clattenburgin mielestä Crystal Palacen Wilfried Zaha sukelsi selvästi saadakseen rangaistuspotkun sunnuntain kamppailussa Arsenalia vastaan.

Erotuomari Martin Atkinson nostikin Zahalle ensin keltaisen kortin sukeltamisesta, mutta sitten VAR-videotuomarointijärjestelmä puuttui peliin. Pallo vietiin lopulta pilkulle ja kortti mitätöitiin.

– Hän (Atkinson) oli myös sijoittunut täydellisesti tehdäkseen ratkaisun. Calum Chambers ojensi jalkansa, ja Zaha heittäytyi maahan. Atkinson havaitsi hänen temppunsa ja antoi keltaisen kortin, Clattenburg kirjoittaa Daily Mailissa.

– Sitten VAR tuli mukaan. He käskivät miestään kentällä pyörtämään päätöksensä ja tuomitsemaan sen sijaan rangaistuspotkun. Se oli lahja Palacelle, hän jatkaa.

Kahden maalin tappioasemassa ollut Palace kavensi pilkulta ja nousi toisella puoliajalla 2–2-lukemiin. Lopussa VAR vielä hylkäsi Arsenalin Sokrátis Papastathópoulosin maalin, joten pisteet jaettiin.

– Australialainen Jarred Gillett oli videotuomari Stockley Parkissa, ja haluaisin kuulla hänen perustelunsa, sanoo Clattenburg.