C Moren selostusääni Tuomas Virkkunen vieraili Valiocastissa vakioääni Jaakko Perttilän vieraana viime viikolla. Keskusteltavaa riitti yli tunnin verran. Virkkunen avasi podcast-jaksossa muun muassa selostustyönsä unohtumattomimpia otteluita.

Muun muassa Mestarien liigaa tällä kaudella C Morella selostava Virkkunen kertoi, että kaksi kyseisen sarjan ottelua on jäänyt mieleen. Virkkunen jakaa kuitenkin mieleenpainuvimmat ottelut kahteen kategoriaan.

– Ensimmäisen kategorian ottelut ovat sen takia, että ne olivat varmaan maailmanhistorian huikeimmat pelit. Eli Barca-PSG vuonna 2017, ja se (Sergio) Roberton kuudes maali, Virkkunen avaa ensimmäistä valintaansa.

Voit katsoa Virkkusen selostuksen kyseisestä tilanteesta alta. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Viaplay

@Viaplay_FI
Barcan 6-1-osuma + Tuomas Virkkusen reaktio = 💎! #viaplayfi #UCLfi

Lisäksi Virkkunen nostaa viime keväältä Mestarien liigasta kaksi peliä.

– Liverpoolin voitto Barcasta, ja se kulmapotku varsinkin. Ehkä vielä huikeampana heti seuraavana päivänä Spursin nousu (Manchester Cityä vastaan). Ne pelit nousevat esiin, koska olen saanut kokea jotain niin järisyttäviä tunteita ja sellaista tunteiden vuoristorataa.

– Viimeisiin vuosiin niitä on mahtunut yllättävän paljon. Silloin Barca-PSG-pelin jälkeen ajattelin, ettei sellaista tule enää koskaan samanlaista. Mutta viime keväänä päästiin samalle tasolle, Virkkunen perustelee.

Toisen kategorian pelit ovat Virkkuselle henkilökohtaisempia. Miehellä oli kunnia selostaa kahden aikansa suuren pelaajan jäähyväisottelun.

Juventusta aikanaan kannattaneen Virkkusen lempipelaaja Alessandro Del Piero pelasi viimeisen ottelunsa Juven paidassa vuonna 2012. Lisäksi Zinédine Zidanen jäähyväispeli Real Madridin paidassa vuonna 2006 jäi mieleen.

– Ne ovat olleet ihan sika rankkoja. Emotionaalisesti ne ovat vetäneet ihan palasiksi, mutta samalla ne ovat olleet todella hienoja hetkiä.

– Del Piero pelasi Atalantaa vastaan viimeisen pelinsä. Sitä ei olisi edes tullut Maikkarilta silloin, ellen olisi saanut suostuteltua sitä jälkilähetykseksi, kun (ohjelma)kartta oli silloin niin täynnä.

Virkkunen kertoi samalla myös kannattaneensa Juventusta niihin aikoihin, kun Del Piero nousi joukkueeseen. Juventuksen kannatus päättyi kuitenkin kuin seinään vuonna 2006 Delle Alpilla (Juven silloinen kotistadion), eikä hän enää kannata mitään joukkuetta.

Voit kuunnella alta olevasta jaksosta Virkkusen perustelut Juve-kannatuksen päättymiselle. Alta löydät myös jakson aiheet ja ajankohdat.

  1. Mitä selostaminen vaatii ja miten siihen valmistaudutaan? (1:20 alkaen)
  2. Miten Virkkunen pyrkii kehittämään itseään selostajana? (20:14)
  3. Mistä Pedro-tarinassa oikein oli kyse? (32:53)
  4. Millainen Virkkusen polku on ollut tähän asti? (39:56)
  5. Mitä tulevaisuuden suunnitelmia Virkkusella on? (46:41)
  6. Virkkusen unohtumattomimmat ottelut ja kaikkien aikojen pelaajat (56:36)