Koko valioliigaviikonlopun – ja luultavasti koko kauden – ikävin tapahtuma nähtiin sunnuntaina Evertonin ja Tottenhamin välisessä ottelussa. Vierasjoukkueen Heung-Min Son ajoi rajusti Evertonin André Gomesin jaloille, ja kaupan päälle tämä törmäsi myös Serge Aurieriin. Portugalilaisen jalka vääntyi luonnottomaan asentoon, ja edessä on luultavasti pitkä toipilasjakso (lue lisää).

Evertonin päävalmentaja Marco Silva antoi pelin jälkeen huolestuneita kommentteja suojattinsa ja maanmiehensä jalan tilasta.

– André on mennyt sairaalaan. Hän on lääkäritiimimme kanssa ja on parempi odottaa tilannepäivitystä. Tietysti tämä on ikävä hetki meille kaikille joukkueena. Tämä on tärkeämpää kuin jalkapallo. Annamme Andrélle kaiken tukemme, Silva totesi Evertonin Twitter-tilin mukaan.

Everton

@Everton
🗣 | The manager discusses Andre Gomes' serious injury. #EVETOT

We're all with you, @aftgomes. 💙

– Tämä on pukukopille rankka hetki. André saa kaiken tarvitsemansa tuen vakavan loukkaantumisen jälkeen. Olen sataprosenttisen varma siitä, että hän tulee takaisin vahvempana jalkapalloilijana ja miehenä, sillä hän on suurenmoinen kaveri ja mahtava ammattilainen.

Empatiaa Gomesille satoi luonnollisesti myös Tottenhamin leiristä.

– Me kaikki olemme pahoillamme Andrén puolesta. Haluan lähettää hänelle ja hänen perheelleen parhaat terveiseni. Tämä on vaikea hetki ja voin vain sanoa Spursin puolesta, että hän on ajatuksissamme, Tottenhamin päävalmentaja Mauricio Pochettino totesi.

Vaikka Evertonin joukkue saikin järkyttyä vakavan loukkaantumisen takia, nousi se miesylivoimalla 1-1 -tasapeliin. Silva kertoo sen kuvaavan hyvin joukkueen taistelutahtoa.

– Meidän piti keskittyä uudestaan Andrén loukkaantumisen jälkeen. Muutimme muutamia asioita. Kertoo joukkuehengestämme paljon, että saimme lopuksi maalin, Silva jatkoi.