Liverpoolilla on edessään haastava aikataulu, kun sen Liigacup-ottelu Aston Villaa vastaan sijoitettiin päivämäärälle 17. joulukuuta. Joukkueella on nimittäin vain päivää myöhemmin edessään Qatarissa pelattava seurajoukkueiden MM-semifinaali.

Merseysidelaisten saksalainen päävalmentaja Jürgen Klopp on York Pressin mukaan heittänyt vitsin aikataulujen yhteen sovittamisesta.

– Kysyimme Aston Villalta, voisivatko he tulla Qatariin pelaamaan ottelun!

Liverpool tullee tosiasiassa käyttämään laajaa, nuorisopelaajia sisältävää rinkiä, voidakseen suoriutua molemmista otteluista.

– Meillä on ajatus siitä, miten hoidamme tilanteen, mutta siitä on vielä liian aikaista puhua. Tarjolla oli enemmän ongelmia kuin ratkaisuita. Kummassakin ottelussa pelaa kuitenkin 100-prosenttisesti Liverpoolin joukkue.

Molempien pelien merkityksellisyyttä otteluruuhkassa voi kyseenalaistaa. Kloppilla on ainakin toiseen niistä kuitenkin selkeä kanta.

– Seurajoukkueiden MM-kisassa voi pelata vain, kun on voittanut Mestarien liigan. Sellaista ei tapahtu viittä miljoonaa kertaa elämässä.

Liigacupin aliarviointiinkaan ei liittojen paineessa ole varaa.

– Emme väheksy sitä. En kuitenkaan ymmärrä, miksi välierien pitää olla kaksiosaisia, juuri kun kaudessa on meneillään kiireisin vaihe.

Kloppin vitsinä heittämä ajatus Liigacup-ottelun pelaamisesta Qatarissa ei välttämättä ole kaukana tulevaisuuden todellisuudesta. Öljyvaltiot olisivat varmasti kiinnostuneita maksamaan tällaisten tapahtumien kulut.