Tottenhamin hyökkääjä Son Heung-Min oli keskiviikkona kahdella maalillaan joukkueensa sankari Mestarien liigan ottelussa serbialaista Belgradin Punaista tähteä vastaan. Hän ei kuitenkaan liiemmin juhlinnut osumiaan tai 4-0-vierasvoittoa (lue otteluraportti).

Sonilla oli vielä mielessä viime viikonlopun tapahtumat. Hän taklasi sunnuntaina Evertonin keskikenttäpelaajaa André Gomesia sillä seurauksella, että Portugalin maajoukkuepelaajan nilkka meni sijoiltaan ja murtui.

Syy ei ollut pelkästään Sonissa, eikä teko ollut tahallinen vahingoittamisyritys. Sonin punainen korttikin kumottiin jälkikäteen, mutta hän ei halunnut keskiviikkona tuulettaa maalejaan, koska hän tietää, että Gomesilla on todella pitkä kuntoutusjakso edessä.

– Viime päivät ovat tietysti olleet todella vaikeita, mutta olen tajunnut, kuinka onnekas olen, kun olen saanut tukea kannattajilta ja joukkuekavereiltani, kommentoi Son BT Sportille.

– Voin sanoa, että olen todella pahoillani tapahtuneesta, mutta minun oli keskityttävä ja jatkettava eteenpäin. Se oli oikea vastaus kaikille ihmisille, jotka ovat tukeneet minua.

ESPN FC

@ESPNFC
Instead of celebrating after scoring, Son Heung-Min appeared to send an apology to André Gomes 💙

– En halunnut juhlia [maalejani], koska halusin vain kunnioittaa tätä tilannetta.

– Tietysti olen vieläkin todella pahoillani tästä tilanteesta. Nämä ovat olleet vaikeita päiviä.

– Toivon André Gomesille kaikkea hyvää, toivottavasti hän toipuu pian.

Tottenhamin managerin Mauricio Pochettinon oli tehtävä iso päätös sen suhteen, pelaako Son ollenkaan keskiviikkona. Korealaistähti oli viikonloppuna silmin nähden todella järkyttynyt Gomesin loukkaantumisesta.

Argentiinalaisvalmentajan mukaan tapaus käsiteltiin nopeasti.

– Sanoinhan teille, ettei se ole iso ongelma. Se vaivasi kaikkia, ei pelkästään Sonnya, vaan kaikkia kentällä.

– Olemme pahoillamme siitä, mitä Andrélle tapahtui, mutta hän (Son) jatkoi nopeasti eteenpäin. Me autoimme häntä jatkamaan.

Pochettino oli tyytyväinen muuhunkin kuin tulokseen. Tottenhamin kesän hankinnat, Giovani Lo Celso, Tanguy Ndombele ja Ryan Sessegnon, olivat vasta ensimmäistä kertaa samaan aikaan kentällä.

Kesällä seuraan siirtynyt Giovani Lo Celso pelasi keskiviikkona ensimmäistä kertaa Tottenhamin avauksessa. Kuva: Getty Images

Avauksessa olleet Lo Celso ja Ndombele kuuluivat keskiviikkona Tottenhamin parhaimmistoon, mutta myös vaihdosta sisään tullut Sessegnon esiintyi lyhyessä ajassa edukseen ja syötti Christian Eriksenin maalin. Lo Celso taas vastasi itse Tottenhamin ensimmäisestä osumasta.

– Olen todella tyytyväinen, sanoi Pochettino.

– Tämä oli todella vaikea paikka pelata ja tämä oli todella hyvä voitto.

– Olen iloinen, koska Lo Celso on todella hyvä pelaaja. Hän on mahtava persoonalta ja luonteeltaan.

– Nyt hän vain tarvitsee Tanguyn ja Ryan Sessegnonin tavoin aikaa. He ovat vielä niin nuoria. He saapuivat joukkueeseen vaikeiden olosuhteiden keskelle.

– Siksi sanon teille aina, etten odota liikoja. Olen iloinen siitä, mitä he tekevät joukkueen eteen. He tarvitsevat aikaa. Olen tyytyväinen pelaajiin.

Belgradin Punainen tähti oli selkeä vastaantulija joukkueiden kummassakin kohtaamisessa, mistä kertoo 9-0-maaliero Tottenhamin hyväksi.

Päävalmentaja Vladan Milojevićin mukaan belgradilaiset yrittivät muuttaa pelaamistaan Lontoossa pelatusta ottelusta.

– Halusimme vähentää heidän pelaajiensa tilaa. Halusimme viedä peliä eri suuntaan.

– Meillä oli sauma 0-0-tilanteessa, mutta sen jälkeen meitä rangaistiin. Tuloksen lisäksi karvas maku jäi myös siitä, että loukkaantumisia tuli paljon. Mikään tappio ei ole ikinä mieluisa.