Liverpool kohtasi sunnuntaina Valioliigan huippukamppailussa Manchester Cityn. Ottelu päättyi lopulta Liverpoolin juhliin, kun se kukisti Cityn lukemin 3-1.

Lue lisää tästä.

Ottelu oli varmasti tunteellinen hetki Liverpoolin kannattajalle Sean Coxille. Cox joutui AS Roman fanien hyökkäyksen kohteeksi ennen AS Roman ja Liverpoolin välistä Mestarien liigan ottelua Anfieldilla huhtikuussa 2018. Sunnuntaina hän palasi ensimmäistä kertaa loukkaantumisensa jälkeen Anfieldille katsomaan ottelua.

Cox loukkaantui saaden vakavan aivovamman. Hän oli 18 kuukautta kestäneessä hoidossa Irlannissa, ja on nyt muuttanut Sheffieldiin neurologiselle osastolle kuntoutumaan 12 viikon ajaksi. Kuntoutusohjelman tavoitteena on parantaa Coxin puhekykyä ja liikkumista.

Hänen vaimonsa Martina Cox kiitti Off the Ballille, miten Liverpool on seurana tukenut hänen miehensä kuntoutumista.

– Liverpoolin tuki on ollut uskomatonta. Ilman heidän tukeaan ja varainkeruuta emme olisi Sheffieldissä Seanin kanssa, eikä hänellä olisi mahdollisuutta näihin hoitoihin, Martina kertoi.

Sean liikkuu tällä hetkellä pyörätuolilla. Vammat ovat elinikäisiä, mutta kuntoutuminen on edistynyt. Intensiivisellä kuntoutuksella on mahdollista, että kävelykyky vielä palautuu.

Sean pääsi tapaamaan ottelun jälkeen Liverpoolin päävalmentajan Jürgen Kloppin.

– Seanin tarina on koskettanut meitä kaikkia. Olemme todella surullisia, että hän on joutunut kokemaan jotain tuollaista, kun on tulossa kannustamaan rakastamaansa joukkuetta (Liverpool) otteluun, Klopp kertoi.

Lähde: BBC