Äänestys pelaajista Vuoden joukkueeseen on käynnistynyt UEFA:n sivustolla. 50 pelaajan listalla ylivoimaisena jyrää – vähemmän yllättäen – Liverpool.

Jürgen Kloppin miehistöstä ehdolla on lähes kokonainen joukkue; 10 pelaajaa. Heidän joukossaan on puolustaja Andy Robertson, ensimmäisenä skotlantilaispelaajana listan 19-vuotisessa historiassa. Seuraavaksi eniten joukkuekohtaisia ehdokkaita löytyy Ajaxista, kahdeksan kappaletta. Maittain jaettuna eniten ehdokkuuksia on espanjalaispelureilla, yhteensä seitsemän. Englantilaisia mahtuu listalle neljä.

Liigoittain jaettuna Valioliiga vie tätä listaa mennen tullen. Englannin korkeimmalla sarjatasolla pelaa tai on jakson aikana pelannut puolet kaikista listan nimistä. Seuraavaksi eniten ehdokkaita löytyy La Ligasta; yhdeksän.

Ehdokkaiden keski-ikä on laskenut aavistuksen viime vuodesta. Se on nyt 27,18 vuotta, kun vuosi sitten vastaava keskimäärä oli 27,78 vuotta.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
🚨 #TeamOfTheYear is back! 🥳

5⃣0⃣ stars compete for YOUR vote 👊
Who should make the best team of 2019? 🤔

🔻🔻 VOTE NOW! 🔻🔻