Liverpool olisi tiistaina voinut varmistaa jatkopaikan ja lohkovoiton Mestarien liigassa, mutta 1-1-tasapeli Napolia vastaan merkitsee, että joukkueen kohtalo selviää vasta lohkon päätöspäivänä RB Salzburgin vieraana.

Jatkopaikan varmistamiseksi Liverpool tarvitsee vähintään tasapelin. Se etenee 16 parhaan joukkoon myös, jos Napoli häviää Genkille.

Voitto keskiviikkona olisi antanut Liverpoolille mahdollisuuden lepuuttaa avainpelaajiaan lohkovaiheen viimeisessä pelissä, mutta nyt Salzburgia vastaan on kaikki pelissä, eikä kiireinen otteluohjelma anna armoa.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoi kuitenkin, ettei hän ollut ehtinyt edes ajatella, voisiko hän antaa joillekin pelaajilleen lepovuoron Itävallassa.

– Miksi suunnittelisimme Salzburgia varten, kun meillä oli vielä Napoli kohtaamatta? sanoi Klopp keskiviikon ottelun jälkeen Sky Sportsin mukaan.

– Olen ollut täällä neljä vuotta. Kertokaa, milloin tämä on ollut helppoa. Viime vuonna meidän oli voitettava Napoli 1-0 kotona [päästäksemme jatkoon]. En muista, milloin meillä olisi ollut isommat paineet.

Dejan Lovren puski Liverpoolin tasoitusmaalin Napolia vastaan. Kuva: Getty Images

– Nyt tämä peli on päättynyt, joten minun ongelmani on Fabinhon loukkaantuminen ja ottelu Brightonia vastaan (lauantaina), eikä Salzburg, ei alkuunkaan.

– Mutta minä tiedän, millaisia ihmisiä ovat. Ihmiset toivoivat, että me olisimme voittaneet lohkon tänään ja tehneet Salzburgista tavallaan lomapelin. Niin ei ole ikinä käynyt, eikä niin tule ikinä käymään.

Napoli osoittautui jälleen vaikeaksi vastustajalle Liverpoolille ja Kloppille, joka on kohdannut italialaisseuran kuudesti, mutta voittanut vain kaksi kertaa. Syyskuussa Napoli oli kotiottelussaan vahvempi maalein 2-0. Keskiviikkona vierasjoukkue pelasi todella puolustusvoittoisella taktiikalla, eikä saanut toisella jaksolla yhtään maalintekoyritystä aikaiseksi.

LUE MYÖS: Carlo Ancelotti kertoo: Näin pysäytettiin Liverpool jo toista kertaa tällä kaudella

Klopp antoi hyvälle vastustajalle kehut, mutta lisäsi myös, ettei ole tottunut näkemään Napolia yhtä syvällä omassa päädyssä kuin keskiviikkona.

– Minulla on selvästi aina vaikeuksia Napolia vastaan, pahoittelut siitä! Se johtuu enemmänkin siitä, miten hyviä he ovat.

– Napoli oli joka tapauksessa valmistautunut pääosin kunnon tappeluun. Jos seuraa Napolia normaalisti, niin tietää, että he pelasivat eri tavalla tänään. Oli selvää, että he tavoittelivat tulosta, tekivät yhden maalin ja puolustivat parhaansa mukaan.