Manchester United on jo varmistanut jatkopaikkansa Eurooppa-liigassa, joten manageri Ole Gunnar Solskjær on päättänyt antaa näytönpaikan todella monelle nuorukaiselle, kun joukkue pelaa tänään, torstaina, kazakstanilaisen Astanan vieraana.

Norjalaismanageri otti Kazakstaniin mukaan 18 pelaajaa, joista 14 on teini-ikäisiä. Kokoonpanossa on kymmenen pelaajaa, jotka eivät ole vielä pelanneet miesten edustustasolla.

18-vuotias Mason Greenwood on Manchester Unitedin tämän kauden kolmanneksi paras maalintekijä neljällä osumallaan. Kuva: Getty Images

Solskjær otti lisäksi mukaan muutaman kokeneemman pelaajan, jotka ovat kärsineet loukkaantumisista. Illalla Unitedin avauksessa pelaa ensimmäistä kertaa myös kolmosmaalivahti Lee Grant, joka siirtyi seuraan viime vuonna.

Jatkopaikan kannalta panokseton peli tarjoaa Solskjærille mahdollisuuden lepuuttaa ykkösjoukkueen pelaajia ennen joulukuuta, jonka aikana United pelaa yhdeksän ottelua.

– Se vain on järkevää. Suoriuduimme mahtavasti, kun varmistimme jatkopaikan neljän pelin jälkeen, joten se antaa meille mahdollisuuden antaa peliaikaa kokeneille jätkille, jotka tarvitsevat sitä: Axelille (Tuanzebe), Lukelle (Shaw) ja Jesselle (Lingard)

– He eivät ole päässeet juurikaan pelaamaan ja he ovat palaamassa kuntoon loukkaantumistensa jälkeen.

– Nuorille pelaajille on vaikeaa antaa tarpeeksi pelejä, ammattilaispelejä miehiä vastaan. Meillä on EFL Trophy [reservijoukkueelle], ja minulle tämä on mahtava mahdollisuus nähdä heidät kaikki yhdessä.

[readmore from=Manchester-United]

Manchester Unitedin mukana Astanassa on myös poikkeuksellisesti edustusjoukkueen kehitysjohtaja Nicky Butt, jonka tehtävänä on auttaa nuoria heille ison ottelun alla ja aikana.

– Minusta tämä on ylpeyden aihe koko seuralle. Tietysti tämä on tilaisuus managerille ja muille valmentajille nähdä nuorempia pelaajia omin silmin, iloitsi Butt seuran tiedotteessa.

– Me tiedämme, että he näkevät heitä harjoituksissa ja joissain peleissä, mutta nyt puhutaan isommasta ympäristöstä. Se on europeli. Olemme onnekkaita, että (ykkös)joukkue teki osansa etukäteen, jotta tämä saadaan toteutettua.

Astanan päävalmentaja Roman Hryhorchuk ei pahastunut kuullessaan, että Manchester United lähtee Kazakstaniin käytännössä reservijoukkueensa kanssa.

– Minusta kunnioituksen puute ei ole oikea tapa kuvata sitä, sanoo Hryhorchuk BBC:n mukaan.

– Heidän on oltava korkean tason pelaajia, jos he pelaavat Manchester Unitedin kaltaisessa merkittävässä joukkueessa.

– Voin kertoa teille, että he ovat hyvin motivoituneita voittamaan ja heillä on mahdollisuus pelata Eurooppa-liigassa.

Astana-Manchester United alkaa kello 17.50, ja sen näyttää suorana C More.

Manchester Unitedin kokoonpano (sulkeissa pelaajan ikä)

Maalivahdit: Lee Grant (36), Matej Kovar (19).

Puolustus: Max Taylor (19), Luke Shaw (24), Axel Tuanzebe (22), Teden Mengi (17), Di’Shon Bernard (19), Ethan Laird (18)

Keskikenttä: Dylan Levitt (19), Ethan Galbraith (18), Arnau Puigmal (18), James Garner (18), Jesse Lingard (26), Tahith Chong (19), Angel Gomes (19)

Hyökkäys: Largie Ramazani (19), D’Mani Bughail-Mellor (19), Mason Greenwood (18)