Newcastle venyi lauantaina 2-2-tasapeliin kotikentällään Manchester Cityä vastaan. Tasapeli oli varmasti mieluisa tulos Liverpoolille, jolla on mahdollisuus tehdä entistä pidempi kaula hallitsevaan mestariin Manchester Cityyn.

Newcastlen sankari oli Jonjo Shelvey, joka toi 88. minuutilla kotijoukkueen tasoihin upealla laukauksellaan. Newcastle sai vapaapotkun laidalta, ja City laski pelaajat boksiin puolustamaan tilannetta. Christian Atsu ei keskittänytkään vaan antoi pienen siirron vetopaikalle Shelveylle, joka tykitti tarkasti pallon vasempaan kulmaan.

Parhaillaan Liverpool isännöi kello viideltä alkaneessa ottelussa Brightonia. Jos Liverpool voittaa Brightonin, on ero Man Cityyn jo 11 pistettä 14 ottelukierroksen jälkeen. Se olisi suorastaan massiivinen ero kahden suuren välillä tässä vaiheessa kautta.

Newcastlen 2-2-tasoituksen tehnyt Shelvey ymmärsi hyvin, kuinka iso merkitys osumalla saattoi olla mestaruustaistelun kannalta.

– Saatan olla tällä hetkellä sankari Liverpoolissa, mies sanoi BT Sportille jatkaen:

– Mutta vakavasti puheen ollen tarvitsemme niin paljon pisteitä kuin vain mahdollista. Meidän pitää nousta sarjataulukossa ylöspäin.

Man City hallitsi palloa Newcastlea vastaan 77-prosenttisesti ja vei maalintekoyritykset peräti 24-6. Se ei paljon lohduttanut, kun Newcastle nousi lopussa tasoihin. Shelveyn mukaan Newcastle ansaitsi pisteen.

– He pitivät palloa todella hyvin, mutta ansaitsimme sen (tasoituksen). Me tarvitsimme ryhdistäytymistä viime maanantain (0-2-tappio Aston Villalle) jälkeen, mutta näytimme luonnetta ja henkeä tänään, kapteeni kiitteli joukkuettaan.

Liverpool johtaa tauolla Brightonia maalein 2-0 toppari Virgil van Dijkin kahdella osumalla. Jos Cityn kone yskähti lauantaina ja on yskähdellyt yllättävän paljon alkukaudella, Liverpoolin kone ei näytä hyytymisen merkkejä. Liverpoolin osalta kovin otteluruuhka on kuitenkin vasta alkamassa.