Liverpool voitti tiistaina itävaltalaisen RB Salzburgin Mestarien liigan lohkovaiheen viimeisessä pelissään 2-0 vieraskentällä.

FC Red Bull Salzburg

@RedBullSalzburg
Das ist sie, unsere Aufstellung gegen @LFC! #SALLIV #KönigsCLasse

Liverpool FC

@LFC
🔴 #UCL TEAM NEWS 🔴

Tonight's line-up for MD6...

#SALLIV

Kotijoukkue pisti heti aloitusvihellyksen jälkeen Liverpoolin ahtaalle, ja teinisensaatio Erling Braut Håland oli päästä puolittaiseen läpiajoon jo ensimmäisellä minuutilla.

Pari minuuttia myöhemmin Salzburgin Cican Stankovic joutui ensimmäistä kertaa torjuntatöihin, kun Mohamed Salah pääsi vetämään rangaistusalueen sisältä, mutta bosnialaisvahti torjui yrityksen kulmapotkuksi.

Tilanteita syntyi tiheään tahtiin kummallakin kenttäpuoliskolla. Hwang Hee-chan pääsi jo nokikkain Liverpool-vahti Alissonin kanssa, mutta brassitorjuja ei ollut ohitettavissa. Seuraavassa hyökkäyksessä Sadio Mané laukoi toisessa päädyssä niukasti tolpan ohi.

Salahille tarjoutui avauspuolikkaalla toinenkin mainio tekopaikka. Egyptiläishyökkääjä pääsi vieläpä laukomaan varsin vapaasti, mutta hänen kutinsa epäonnistui täysin.

Tapahtumarikkaasta ensimmäisestä jaksosta huolimatta tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa. Liverpool johti maalintekoyrityksiä 8-7.

OptaJoe

@OptaJoe
9 - There have been nine shots on target so far in #SALLIV, the most in the first-half of a Champions League game without any goals being scored since Schalke vs Manchester United in April 2011 (10). Frantic. #UCL

Salzburgin pelaajat vaativat tuomarilta pilkkua, kun Hålandin laukaus pysähtyi toisen puoliskon alussa Dejan Lovreniin, mutta oikeudenjakaja ei hetkauttanut korviaan itävaltalaisten huudoille. Seuraavassa tilanteessa Mané petasi loistopaikan Salahille, jonka vetokengät olivat yhä hukassa.

Salah tuntui olevan kuin kirottu. Hän sai 51. minuutilla taas ison tekopaikan. Egyptiläisellä oli edessään enää Stankovic, jota hän lähti ohittamaan, mutta bosnialaistorjuja reagoi nopeasti ja huitaisi pallon pois Salahin jaloista.

Liverpool joutui tekemään hetkeä myöhemmin ensimmäisen vaihtonsa, kun loukkaantunut Lovren teki tilaa Joe Gomezille.

Vierasjoukkue teki lopulta ottelun avausmaalin, kun peliä oli takana 56 minuuttia. Mané murtautui vasemmalta laidalta rangaistusalueelle ja keskitti pallon Stankovicin ohi Naby Keïtalle, joka puski pelivälineen sisään. Kummatkin pelaajat ovat aiemmin urallaan edustaneet Salzburgia. 0-1.

Salzburg ei ollut ehtinyt toipua takaiskusta, kun Liverpool iski jo toisen. Salah jahtasi Jérôme Onguénéa, joka yritti puskea pallon Stankovicille, mutta ei saanut siihen kunnon osumaa. Salah nappasi pelivälineen maalivahdin nenän edestä ja ajautui sen kanssa pieneen kulmaan, mutta sai silti lauottua kuulan verkkoon. 0-2.

OptaJoe

@OptaJoe
100 - There were exactly 100 seconds between Naby Keita giving Liverpool the lead and Mo Salah doubling the score against FC Red Bull Salzburg. Smash. #SALLIV

Liverpool nappasi tuloksen myötä lohkovoiton. Toisena lohkosta jatkoon eteni Napoli, joka voitti tiistaina omassa ottelussaan jumbojoukkue Genkin 4-0. Kolmanneksi tulleen RB Salzburgin europelit jatkuvat keväällä Eurooppa-liigan puolella.