Mestarien liigan hallitsevan mestarin Liverpoolin kohtalo selviää tänään, tiistaina, kun se pelaa viimeisen ottelunsa tämän kauden lohkovaiheessa.

Liverpool johtaa lohkoa ennen illan pelejä, mutta sille voi käydä vielä kalpaten. Punapaidoille riittää jatkopaikkaan tasapeli vieraissa itävaltalaista RB Salzburgia vastaan tai jos Napoli häviää toisessa ottelussa lohkojumbo Genkille.

Salzburgia ei ehkä alustavasti ennakoitu taistelemaan pääsystä 16 parhaan joukkoon, mutta se on osoittanut luulot vääräksi iskemällä eniten maaleja (16) lohkon joukkueista. Tuosta lukemasta iso kiitos kuuluu norjalaiselle teinisensaatiolle Erling Braut Hålandille, joka on tehnyt joukkueen maaleista puolet.

Håland, 19, on tällä hetkellä kenties Euroopan kohutuin nuori pelaaja. Hän on pelannut tällä kaudella 21 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 28 osumaa ja syöttänyt seitsemän. Käytännössä kaikki maanosan suurseurat ovat huhujen mukaan hänen perässään.

Norjalaiskärki onnistui maalinteossa Liverpoolia vastaan jo seurojen edellisessä kohtaamisessa, eikä hän tunnu hermoilevan tämänkään illan ottelun alla.

– Meillä ei ole mitään hävittävää. Me menemme kentälle ja hymyilemme, nautimme pelaamisesta, kommentoi Håland Liverpool Echon mukaan.

– Tämä on elämäni isoin ottelu tähän mennessä ja odotan sitä innolla. Elän unelmaani. Tällaisista otteluista sitä on aina unelmoinut.

Erling Braut Håland teki Mestarien liigan debyytissään hattutempun belgialaista Genkiä vastaan. Kuva: Getty Images

Håland ei ole käyttänyt energiaansa loputtomien siirtohuhujen seuraamiseen.

– Keskityn vain työhöni, jalkapallon pelaamiseen, ja nautin siitä, että saan tehdä tätä joka päivä. Nautin vain tästä hetkestä ja keskityn Salzburgiin.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp tietää, millainen superlupaus Salzburgin hyökkäyksessä häärii.

– Hän on 19-vuotias, poikkeuksellinen pelaaja. Mutta miten todella hyvää hyökkääjää vastaan puolustetaan? Pitää varmistaa, ettei hän pääse pallolle, sanoi Klopp Sky Sportsin mukaan.

– Hän vain on todella, todella lahjakas pelaaja, jolla on mahtava tulevaisuus edessään.

– Meidän on tehtävä siitä (Hålandin pelaamisesta) mahdollisimman vaikeaa. Valitettavasti hän ei ole heidän joukkueensa ainoa vahva pelaaja, muistutti saksalaismanageri.