Mestarien liigassa pelaa keskiviikkona kaksi jo jatkopaikkansa varmistanutta valioliigajoukkuetta. C-lohkon voittava Manchester City pelaa Zagrebissa Dinamo Zagrebin vieraana, ja Tottenham kohtaa omassa vieraspelissään Münchenissä B-lohkossa puhtaalla pelillä porskuttavan Bayern Münchenin.

Dinamo Zagreb-Manchester City

C-lohkosta voittajana 16 parhaan joukkoon varmuudella paineleva Manchester City pääsee pelaamaan Zagrebissa vailla paineita, mutta samaa ei voi sanoa isäntäjoukkueesta. Jos Zagreb kukistaa illalla Cityn ja Shakhtar Donetsk ei voita omassa pelissään Atalantaa, kroatialaisseura yltää lohkokakkoseksi ja neljännesvälieriin.

Kotijoukkueelta lokakuussa loukkaantunut Sandro Kulenovic on varmuudella sivussa. Synnyinkaupunkinsa joukkueessa pelaava 20-vuotias hyökkääjä lienee poissa pelikentiltä tammikuun alkupuolelle saakka jalan murtuman takia.

Myös puolustajat Dino Peric, Marin Leovac ja Kévin Théophile-Catherine saattavat olla kaikki poissa kokoonpanosta. Menetys olisi iso, sillä kolmikko pelasi avauskokoonpanossa edellisessä europelissä Atalantaa vastaan. Silloin joukkue pelasi kolmen topparin linjalla, jossa Peric luuti vasempana wingbackina ja Leovac sekä Théophile-Catherine keskuspuolustuksessa.

Avausosan kotonaan Dinamoa vastaan 2-0-lukemin voittanut City kärsii vieläkin pahemmasta poissaolosumasta, ja erityisesti alakerran kapeus aiheuttaa huolta Pep Guardiolalle. Tuoreimpana miehenä pois tippui toppari John Stones, joka on sivussa arvion mukaan ainakin muutaman viikon loukkaannuttuaan Manchesterin derbyssä.

Stonesin poissaolon takia Guardiola joutuu jälleen parsimaan puolustuslinjan uusiksi. Manchester Unitedia vastaan Stonesin toppariparina luuti Fernandinho, mutta brassi ei saa pelata Zagrebia vastaan pelikiellon vuoksi. Aymeric Laportekaan ei ole käytettävissä, sillä pitkäaikaispotilas palaa kentille vasta tammi-helmikuussa.

Käytössä olevat topparit ovat Nicolas Otamendi sekä kokemattoman kaartin Eric García ja Taylor Harwood-Bellis. Guardiola sanoi ennen ottelua pidetyssä lehdistötilaisuudessa myös keskikenttämies Rodrin pystyvän pelaamaan tarvittaessa topparina.

Keskikentältä Cityltä uupuu kapteeni David Silva, joka ei matkustanut lainkaan Kroatiaan. Guardiolan mukaan Silvan kohdalla puhutaan lähinnä varotoimenpiteestä.

Guardiolan voisi kuvitella tekevän isojakin muutoksia avauskokoonpanoon nyt, kun lohkovoitto on varma. Rotaatio tulisi Cityn leirissä muutenkin tarpeeseen, sillä avainpelaajien, kuten edellä mainittujen miesten sekä hyökkääjä Sergio Agüeron ja pitkäaikaispotilaslaituri Leroy Sanén, loukkaantumisia on jo tarpeeksi. Sunnuntaina Valioliigan hallitseva mestarijoukkue pelaa tärkeän sarjapelin Arsenalin vieraana.

Ottelu alkaa klo 19.55 Suomen aikaa.

Bayern München-Tottenham

Bayern on kulkenut lohkovaiheessa voitosta voittoon vieden täydet pisteet kaikista viidestä ottelustaan tyrmäävällä maalierolla 21-4. Punapaitajoukkue on porskuttanut kymmenen maalia kilpailussa iskeneen Robert Lewandowskin johdolla. Puolalaishyökkääjä teki edellisessä Mestarien liigan ottelussa peräti neljä osumaa Belgradin Punaisen tähden verkkoon 6-0-vierasvoitossa.

Murskavoiton jälkeen saksalaisjätti on kuitenkin jäänyt ilman tulosta ja hävinnyt kaksi viime sarjapeliään, ensin Lukas Hradeckyn ja Joel Pohjanpalon Bayer Leverkusenille ja viimeisimpänä Bundesliigan sarjajohtajalle Borussia Mönchengladbachille – molemmat niukalla 1-2-tuloksella.

Väliaikaisen managerinsa Hans-DieterHansiFlickin alaisuudessa pelaava Bayern pääsee tänään pelaamaan paineettomassa tilassa, kun sen lohkovoitto on jo varma. Toiseksi varmuudella lohkossa sijoittuva Tottenham on saksalaisista viiden pisteen päässä. Sen takia ainakin Bayernin uskotaan antavan vastuuta myös vähemmän peliaikaa saaneille, kuten Philippe Coutinholle ja Serge Gnabrylle.

Reisivammasta kärsivän Corentin Tolisson sekä varvasvaivaisen Jérôme Boatengin oletetaan Sky Sportsin mukaan olevan sivussa Bayernin miehistöstä. Molemmat tulivat vaihtoon Mönchengladbachia vastaan kesken ottelun lauantaina.

Viimeksi juuri Gnabry oli myrkkyä Tottenhamille. Saksalainen viimeisteli Pohjois-Lontoon illassa nähdyssä 7-2-murskajaisissa peräti neljä osumaa Spursin verkkoon.

On vaikeaa uskoa, että Spurs päästäisi nyt omiin samaa määrää maaleja – varsinkaan José Mourinhon alaisuudessa. Puolustuspeliin vankasti nojaava Mourinho on ottanut joukkueen managerina neljä voittoa viidestä ensimmäisestä pelistä häviten ainoan kerran entiselle seuralleen Manchester Unitedille.

Lontoolaisseura saa varmasti voimaa myös viime pelissä tulleesta 5-0-voitosta, jossa Burnley sai maistaa muun muassa Harry Kanen, Dele Allin ja Heung-Min Sonin tulivoimaa.

Tänään Kanea ja Allia sekä puolustuspään Jan Vertonghenia ja Serge Aurieria ei kentällä nähdä. Mourinho lepuuttaa nelikkoa antaakseen muille pelaajille sauman todistaa kykyjään. Myös Hugo Lloris, Ben Davies, Erik Lamela, Michel Vorm, Harry Winks ja Tanguy Ndombele ovat kaikki sivussa toipilaina.

Bayernin ja Tottenhamin välinen kamppailu käynnistyy klo 22 Suomen aikaa.