Kevin de Bruyne oli herra ja hidalgo, kun Manchester City haki pisteet Emiratesilta maalein 0-3. Belgialainen teki kaksi hienoa maalia ja syötti kolmannen.

Kotijoukkue Arsenal oli ottelussa vahvasti vastaantulija, eikä ahdinko ole ottanut helpottaakseen Freddie Ljungbergin komennossa. Illan tuskaisin ilmestys oli kenties silti Mesut Özil, joka vaihtoon tullessaan potki turhautuneena hansikkaitaan.

Ottelun alla oli puhuttanut myös Özilin purkaus sosiaalisessa mediassa. Saksan entinen maajoukkuepelaaja otti jyrkästi kantaa uiguurinkielisen muslimivähemmistön kohteluun Kiinassa. Özilin ryöpytyksestä johtuen Kiinassa jätettiin Arsenal-Manchester City näyttämättä televisiossa.

Arsenal irtisanoutui Özilin kannanotosta pikaisesti, sanoen, ettei halua sotkea politiikkaa ja urheilua. Myös Ljungberg keskittyi pressissä pelkkiin urheilullisiin asioihin.

– Ensinnäkin se Kiina-juttu: se on poliittinen aihe, joten jätän sen seuran huoleksi. Luulen, että heiltä tulee tiedote tai on jo tullut, Ljungberg sanoi Arsenalin kotisivujen mukaan.

[readmore from=Arsenal]

– Mitä muihin asioihin tulee, niin Mesutin pitäisikin olla ärsyyntynyt, kun hän joutuu vaihtoon. Minä olen kuitenkin tällä hetkellä valmentaja, ja tein päätöksen, että halusin joukkueeseen lisää energiaa.

– Me halusimme pitää palloa, mutta joskus täytyy juosta, taklata ja riistää pallo takaisin. Emile (Smith-Rowe) pärjäsi todella hyvin Belgiassa torstaina, joten halusin antaa hänelle tilaisuuden. Minusta hän pärjäsi hyvin, Ljungberg kehaisi.