Lontoon derby Arsenalin ja Chelsean välillä on yleensä tarjonnut vauhdikasta ja maalirikasta peliä. Viasatin jalkapalloselostaja Ville Kuusisen mukaan ei ole mitään syytä epäillä, etteikö ruutujen ääressä viihdyttäisi tulevanakin sunnuntaina.

– Nämä ovat olleet viime vuosina hyviä futismatseja lukuun ottamatta Eurooppa-liigan finaalia Bakussa, joka oli aika yksipuolinen esitys Chelsealta, Kuusinen kertoo Valioliiga.comille.

Kuusisen mukaan aika on Chelsean puolella, vaikka joukkue romahtikin kotonaan Southamptonille tapaninpäivänä.

– Paljon on mielenkiintoisia yksityiskohtia odotettavissa sunnuntaina pelin sisällä. Saako (Mikel) Arteta Arsenalin peliä eteenpäin näin lyhyessä ajassa, ja yllättääkö (Frank) Lampard taktiikallaan samalla tavoin, kun yllätti (José) Mourinhon pari viikkoa sitten?

Artetan ura Arsenalin managerina alkoi vierastasapelillä Bournemouthia vastaan.

– Mitä olen ymmärtänyt, niin yritys oli ainakin aivan eri tasolla kuin aikaisemmin. Parempaan päin siis ollaan menossa. Paljonhan pelissä oli samoja elementtejä kuin Pep Guardiolan Cityllä, mutta sitä ei voida kovin suurena yllätyksenä pitää, Kuusinen kommentoi.

– Haaste on nyt astetta kovempi, ja siksi laitankin Artetasta huolimatta Chelsean tähän suosikiksi. Toki Artetan oman uran kantilta voitto ensimmäisessä kotiottelussa ja vielä Chelseasta olisi kova juttu. Jos Chelsea pystyy samanlaiseen esitykseen kuin Tottenhamia vastaan, täytyy Arsenalin yltää kauden parhaaseensa saadakseen tästä pelistä edes jotain.

Lontoon derby Arsenal-Chelsea näkyy sunnuntaina 29.12. klo 16 Viasat Jalkapallo -kanavalla sekä suoratoistopalvelu Viaplayssa.