Juniori-ikäisenä Lutonista Arsenaliin, ja sieltä edelleen West Hamiin siirtynyt ex-hyökkääjä John Hartson ei kuulu David Moyesin ihailijoihin. Moyes nimitettiin sunnuntaina toistamiseen Ironsin manageriksi.

Skottimanagerin pesti on 18 kuukauden mittainen, ja sisältää option jatkosta. Tämä itse sanoi maanantaina haluavansa pitää työn mahdollisimman pitkään. Hartson antoi talkSPORTille varsin epäileviä lausuntoja aiheesta.

– Mielestäni David Moyes on hyvin onnekas saadessaan tämän paikan. Hän on ollut ulkona kuvioista tovin, ja odottanut uutta mahdollisuutta.

Meriitit eivät 44-vuotiaan mielestä puhu valmentajan puolesta.

– Hän onnistui kohtuullisesti valmentaessaan West Hamia Stuart Pearcen kanssa, ennen irtisanomistaan. Tämä on massiivinen pesti. Moyes on kyllä kokenut, mutta hänen ei olisi koskaan pitänyt päätyä Manchester Unitedin luotsiksi. Sir Alex Ferguson valitsi seuraajansa itse, ei siitä asiasta neuvoteltu seurajohdossa. West Hamista tuli potkut puolen vuoden jälkeen, ja sitten seurasi epäonnistuminen Real Sociedadissa Espanjassa. Tämän jatkoksi hän oli pudottamassa Sunderlandia.

Hartson odottaa Hammers-kannattajien jakautuvan uuden valmentajan suhteen.

– On varmasti niitä, jotka ovat tyytyväisiä Manuel Pellegrinin saatua potkut, ja saadessaan uuden valmentajan. Pellegrini käytti valtavat määrät rahaa, muttei saanut tulosta aikaan. Minä taas kuulun niihin, joiden mielestä seuraajan olisi pitänyt olla joku muu kuin Moyes.

Hartson edusti West Hamin jälkeen Wimbledonia ja Celticiä. Vuonna 2005 hän siirtyi West Bromiin, jossa päätti uransa, Norwich-lainan jälkeen tammikuussa 2008.