Arsenal ja Manchester United iskevät yhteen uudenvuodenpäivän myöhäisottelussa Emiratesilla.

– Ensimmäiset sanat, mitkä siitä tulevat mieleen: todellinen brittiklassikko, ottelun Viasatilla selostava Mikko Innanen tunnelmoi Valioliiga.comille, ja jatkaa:

– Anteeksi vaan, mutta pakko sanoa sekin, mitä mieleen tulee myös, vaikka en halua katsojien kaikkoavan kanavilta. Aika vaisua on ollut molemmilla nyt ja viime kaudet. Se on kylmä totuus, eikö? Vaikka, totta kai, Manchester Unitedin pelaamisessa on nähty vähän parempia merkkejä ja Marcus Rashford on kuuma, nuoresta Mason Greenwoodista puhumattakaan.

Manchester United on voittanut kaksi viime peliään Watfordia vastaan tulleen shokkitappion jälkeen. Punaiset paholaiset ovat sarjataulukossa viidentenä, mutta pistemenetyksiin ei ole varaa, jos joukkue aikoo jatkaa taistelua europeleihin ensi vuonna oikeuttavista sijoista. Tottenham ja Wolverhampton ovat vain pisteen ja Sheffield United kahden pisteen päässä.

Arsenal on pelannut kaksi ottelua uuden managerinsa, seuran entisen pelaajan Mikel Artetan alaisuudessa. Bournemouthia vastaan joukkue pelasi 1-1-tasapelin, ja sunnuntaina pohjoislontoolaisseura taipui Chelsealle viime hetkillä Lontoon derbyssä 1-2.

– Pitäisi tulla pikkuhiljaa voittokin, ja jos he ottavat sen Manchester Unitedista, niin herranjumala minkä boostin se antaa! Innanen sanoo.

Arsenalin joulua edeltävä kamppailu Evertonia vastaan oli Innasen mukaan todella huono. Peli päättyi maalittomana ja oli konkariselostajan omien sanojen mukaan yksi huonoimmista hänen urallaan.

Sen kaltaista kamppailua hän ei toivo keskiviikkoiltana tulkitsevansa. Hänellä on kaksi uudenvuodentoivetta.

– Vilpitön pyyntö studiosta on, ettei VAR nousisi missään näissä uudenvuodenpäivän otteluissa pääosaan. Mitä vähemmän VARia, sen parempi, Innanen toteaa.

Viime viikonlopun kierroksen jälkeen VAR puhutti paljon, kun maaleja hylättiin lähes liukuhihnalta videotuomarin toimesta.

Toinen toive liittyy Arsenalin ja Unitedin väliseen mittelöön.

– Arsenal, älkää antako Innaselle toista kärsimysnäytelmää selostamoon! Eikä tietenkään katsojille, kiitos.

Mikko Innasen selostama Arsenal-Manchester United näkyy 1. tammikuuta klo 21.50 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.