Chelsea on tehnyt avaustarjouksensa SL Benfican Gedson Fernandesista, Sky Sports uutisoi.

Lontoolaisseura on tarjoamassa 20-vuotiaalle portugalilaislupaukselle 18 kuukauden mittaista lainasopimusta, mihin sisältyisi 55 miljoonan punnan (noin 64 miljoonan euron) osto-optio. Fernandesin tulisi kuitenkin pelata vähintään puolet lainajakson otteluista, jotta vakituinen siirto voitaisiin toteuttaa.

Skyn mukaan West Ham ja Benfica ovat neuvotelleet Fernandesista jo pidemmän aikaa, mutta Hammersin lainatarjoukseen sisältyvä osto-optio on kooltaan vain 33 miljoonan punnan suuruinen.

West Hamilta vaadittu pelattujen otteluiden prosenttimäärä osto-option aktivoimiseksi on kuitenkin Chelsean omaa pienempi, ja lopullinen päätös vakituisen siirron hyväksymisestä olisi itse Fernandesin vastuulla.

Gedson Fernandes, joka on esiintynyt kahdesti Portugalin A-maajoukkueessa, haluaisi Skyn mukaan jättää Benfican riitaannuttuaan päävalmentaja Bruno Lagen kanssa. Hän suosisi siirtoa Valioliigaan ja erityisesti Lontooseen. Fernandesin sopimukseen sisältyisi peräti 102 miljoonan euron ulosostopykälä, mutta portugalilaisseura ei odota kenenkään maksavan hänestä kyseistä summaa tällä hetkellä.