Australian valtaisat metsäpalot ovat tappaneet jopa miljardi eläintä, ja aiheuttaneet mittamaattomia vahinkoja myös ihmiseläimille, sekä heidän omaisuudelleen. Asia ei ole voinut mennä kenteltäkään ohi edes Brittein saarilla.

Yksi, jota aihe varmasti kiinnostaa, on Brightonin australialainen maalivahti Maty Ryan. Kotimaastaan Belgian ja Espanjan suurseurojen kautta Englannin kanaalin rannalle päätynyt 27-vuotias kantaa korttaan kekoon isolla haasteella.

Ryan lupaa lahjoittaa jokaisesta valioliigamaalivahdin viikonloppuna tekemästä torjunnasta 500 Australian dollaria, eli noin 310 euroa tuhojen paikkaamiseen. Ele on merkittävä muutenkin kuin suoraan veskarin omasta tilipussista; sen suurin painoarvo lieneekin informaation jakaminen niistä tahoista, joita kukin halutessaan voi tukea.

Maty Ryan

@MatyRyan
I’ll be donating $500 for every registered save by all @premierleague goalkeepers this weekend.

Please visit any of the sites below if you’re able to contribute. Thank you 🙏🏼

rfs.nsw.gov.au
cfa.vic.gov.au/home
fundraise.redcross.au
wires.org.au/donate/emergen…

Ryan itse pyrkii tekemään mahdollisimman monta torjuntaa tällä kierroksella vierasottelussa Evertonia vastaan. Osallistuvatko suomalaisyhtiön mainoksia hihoissaan kantavat Toffees-hyökkääjät kampanjaan muutamalla helpommalla pallolla?