Chelsean päävalmentaja Frank Lampard oli lauantaina todella turhautunut hänen joukkueensa hävittyä Newcastlelle vieraskentällä 0-1 (lue otteluraportti).

Ottelun ainoa maali syntyi 94. minuutilla, kun Isaac Hayden jatkoi kulmapotkun jälkitilanteessa Allan Saint-Maximinin keskityksen verkkoon.

Chelsea hallitsi palloa ja loi selkeästi enemmän maalintekopaikkoja, mutta lontoolaisvieraat tuhrivat hyökkäyksiään huonoilla ratkaisuilla.

– Me dominoimme pelin jokaista osa-aluetta. He osuivat ensimmäisellä puoliajalla ylärimaan, mutta muuten peli oli meidän hallussamme, paitsi maalien osalta, kertasi Lampard BBC:lle.

– Newcastle puolustaa rangaistusalueellaan, heitä vastaan ei saa monta selkeää tekopaikkaa.

– 0-0-tilanteessa meinasin sanoa jätkille, että he antoivat kaikkensa. Mutta jos me haluamme ottaa askeleen seuraavalle tasolle, meidän on hyödynnettävä paikkamme tällaisissa otteluissa.

– Yritimme kaikkea, jätkät pettyivät pahasti. Mutta jalkapallon karu todellisuus on, että jotain tuollaista voi tapahtua, jos ei itse tee maalia.

Newcastlen ja ottelun ainoan maalin tehnyt Hayden myönsi Sky Sportsille, että hänen ei olisi edes pitänyt nousta kulmapotkua varten ylös.

– Minun oli tarkoitus jäädä alas viimeiseksi puolustajaksi, mutta minulla oli jo keltainen kortti, joten en olisi voinut rikkoa ketään. Niinpä ajattelin, että voin yhtä hyvin mennä.

Newcastlen manageri Steve Bruce ei pyydellyt anteeksi joukkueensa pelitapaa.

– En voi syyttää pelaajiani siitä, miten he puolustivat, kommentoi Bruce BBC:lle.

– Me emme voi prässätä ylhäältä Chelsean tavoin. Meille kävisi kalpaten, jos tekisimme niin, joten meidän on pelattava omalla tavallamme. Tavalla, joka sopii joukkueellemme.

– Me voimme parantaa otteitamme, mutta me olemme saaneet aikaiseksi hyviä tuloksia kärkijoukkueita vastaan. Heidän on vaikea pelata meitä vastaan, ja siihen me pyrimme.