Aston Villan tilanne on tällä hetkellä vaikea. Valioliiganousua juhlittiin viime keväänä, mutta paluu Mestaruussarjaan voi olla jo ovella. Joukkue on vielä niin sanotusti kuivilla, mutta putoamisrajaan on matkaa vain kaksi pistettä. Perässä tulevista West Hamilla on lisäksi ottelu vähemmän pelattuna. Tänään Villalla on mahdollisuus kirkastaa tietään Liigacupissa, jossa se kohtaa Leicesterin.

Vastikään seuraan loukkaantumisten vuoksi hankittu Mbwana ”Ally” Samatta on manageri Dean Smithin suunnitelmissa illan peliin.

– On aina olemassa sopeutumisriski, kun pelaaja tulee toisesta maasta. Olemme kokeneet tämän jo pariin otteeseen. Emme odota hänen onnistuvan täydellisesti heti, mutta tiedämme hänen laadukkuutensa ja toivomme, että hän pystyy tuomaan parhaansa esille auttaakseen meitä.

Smithin ryhmä joutui tulemaan tovin toimeen kokonaan ilman kärkipelaajaa, kun Wesley loukkaantui. Samatta ei ole täysin vastaavan kaltainen pelaaja.

– Wesley on iso ja vahva, palloa suojaamaan kykenevä pelaaja. Ally on enemmän boksista maaleja iskevä tyyppi, he ovat keskenään hyvin erilaisia.

Samatta ei kuitenkaan ole osoittanut pelkäävänsä uusia areenoita tai haasteita. Hän iski edelliselle seuralleen, Genkille maalin ensimmäisessä Mestarien liigan ottelussaan.

Lähde: The Guardian