Liverpoolin manageri Jürgen Klopp ei kerännyt ystäviä Englannissa, kun hän ilmoitti tylysti, ettei edustusjoukkue tule pelaamaan FA Cupin uusintaottelussa Shrewsbury Townia vastaan. Valiocastin tuoreimmassa jaksossa Kloppin teko keräsi kiitosta.

Liverpool jäi viime viikonloppuna FA Cupin neljännen kierroksen ottelussa 2-2-tasapeliin Shrewsburya vastaan. Cup-sääntöjen mukaan tasapeli tarkoitti sitä, että Liverpool kohtaa Engannin Ykkösliigassa pelaavan Shrewsburyn uusintaottelussa 4. helmikuuta. Tuolloin Anfieldille astelee kuitenkin Liverpoolin juniorijoukkue, ja valmentajana nähdään U23-joukkueen päävalmentaja Neil Critchley.

Klopp halusi pitää kiinni joukkueelleen lupaamastaan lomasta, joten ykkösmiehistöä ei nähdä FA Cupin uusintaottelussa. Kloppin raju teko herätti kovaa kritiikkiä Englannissa. FA Cup on menettänyt viime vuosina arvostustaan isojen seurojen silmissä, mutta Kloppin päätös oli erittäin harvinainen.

Toisaalta Liverpool teki jo vastaavan tempun Englannin liigacupissa, kun se hävisi nuorella joukkueella Aston Villalle ja putosi. Seuraavana päivänä Liverpoolin ykkösmiehistö selvitti Qatarissa tiensä seurajoukkueiden MM-turnauksen finaaliin.

– Jostain pitää karsia. Nämä suurimmat joukkueet tuppaavat menemään aika pitkälle jokaisessa kilpailussa. Klopp on pystynyt luomaan alkukauden huikealla menestyksellä sen, että hän pystyy tekemään tällaisen ratkaisun, Valioliiga.comin toimituksen esimies Jaakko Perttilä alustaa.

Liverpool johtaa Valioliigaa ylivoimaisesti ja Mestarien liigassa seura puolustaa mestaruutta. Perttilän mukaan Liverpoolin tilanne on se, että kansalliset cupit ovat sille rasite.

Vaikka Kloppin ratkaisu on kerännyt paljon kritiikkiä, muun muassa Man City -manageri Pep Guardiola asettui tukemaan Kloppia. Myös Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila ymmärtää Kloppin tempausta.

– Tässä voidaan puhua täysin uudesta toimintatavasta, että joku seura tekee näin radikaalisti. Tällähän tämän otteluruuhkan pystyy selättämään. Täytyy antaa Kloppille todella isot pisteet valmentajien ja pelaajien puolesta. Hänhän vain suojelee urheilijoita ja omaa työtään.

– Jos ihan kylmästi katsoo, että mikä joukkue on Valioliigassa energisin, niin onhan se ihan selvästi Liverpool. Klopp on onnistunut tässä ihan täydellisesti. Siellä on tiedemiehet antamassa dataa, kuinka paljon pelaajat pystyvät pelaamaan missäkin vaiheessa. Klopp on nyt ratkaissut tämän yhtälön, Laurila paaluttaa.

Kuuntele tuorein Valiocast-jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifysta tai SoundCloudista.

Jakson aiheet

  • Jürgen Kloppin FA Cup -kommentit (0.54)
  • Man Utd elää menneessä ja kritiikki vain kasvaa (19.33)
  • Mitä siirtoja vielä nähdään tammikuussa?(33.38)
  • Adama Traoré dominoi Valioliigaa, miksi? (46.36)
  • SEURAA TÄTÄ: Man Utd – Wolverhampton (59.06)