Valioliigan entiset maalipyssyt Eiður Guðjohnsen ja Jimmy Floyd Hasselbaink eivät usko, että Manchester United pystyy enää houkuttelemaan maailman parhaita hyökkääjiä riveihinsä.

United joutui tammikuussa lähtemään hyökkääjämarkkinoille, kun sen paras maalintekijä Marcus Rashford loukkaantui. Uuden kärjen etsiminen osoittautui kenties odotettua vaikeammaksi, mutta aivan siirtoikkunan viime hetkillä United kertoi, että Watfordista tuttu Odion Ighalo siirtyy seuraan loppukaudeksi lainalle kiinalaisesta Shangai Shenhuasta.

Ighalon siirto on jakanut mielipiteitä. Osan mielestä kokenut nigerialaishyökkääjä on kelvollinen väliaikainen apu, mutta osan mielestä Unitedin olisi pitänyt pystyä parempaan. Lehtitietojen mukaan manchesterilaiset tavoittelivat tammikuussa nimekkäämpiäkin kärkimiehiä.

Islantilaislegenda Guðjohnsen muistutti Transfer Talk -podcastissa, että talven siirtoikkunassa on yleensä vähemmän vaihtoehtoja vapaana kuin kesällä, mutta hänen mielestään United on myös menettänyt vetovoimansa.

– En usko, että yksikään parhaista hyökkääjistä haluaa enää siirtyä Unitediin.

[readmore from=Manchester-United]

Hasselbaink arveli, että Ighalo ei ollut edes Unitedin kolmen ensimmäisen vaihtoehdon joukossa.

– Hänen on oltava onnekkain mies! Hän on ollut Kiinassa, Euroopan ulkopuolella, eikä kukaan ole nähnyt häntä 2,5 vuoteen sen jälkeen, kun hän lähti Watfordista ja nyt hän saa lainasiirron Unitediin. Vau! Miten tuollaista tapahtuu?

– Se kertoo siitä, miten kaukana United on Liverpoolista, Manchester Citystä ja jopa Chelseasta. Heillä on iso työ edessä.

– He tarvitsivat jonkun. En usko, että hän oli heidän ykkösvaihtoehtonsa, enkä olisi yllättynyt, jos hän ei ollut toinen tai kolmaskaan.

– Hän saa mahdollisuuden ja saa varmasti minuutteja. Katsotaan, onko hänestä siihen.

Hasselbainkin on vaikea ymmärtää, miten United on päästänyt itsensä tällaiseen tilanteeseen. Hyökkäysosasto on ollut kapea viime kesästä lähtien, kun Romelu Lukaku ja Alexis Sánchez siirtyivät Italiaan ja Internazionaleen.

– He tiesivät jo pitkään, että he tarvitsevat uuden hyökkääjän. En tiedä, kuinka paljon rahaa heillä on, mutta nyt puhutaan Manchester Unitedista.

– Jos he tarvitsevat saman tien maaleja, niin miksi he eivät syydä rahaa esimerkiksi Danny Ingsille? Hän on lennossa tällä hetkellä. Tai Raul Jimenezille. Kaivakaa kuvetta taskusta. He tavoittelivat Erling Hålandia. Hän valitsi Dortmundin!

LUE MYÖS: