Liverpoolia vuosina 1988-1999 edustanut Steve McManaman näkisi mielellään Brasilian maajoukkuetaituri Philippe Coutinhon palaavan Anfieldille.

Coutinho, 27, pelasi Liverpoolissa 201 ottelua, joissa hän teki yhteensä 54 maalia ja syötti 45. Tammikuussa 2018 hän jätti seuran ja siirtyi Barcelonaan 145 miljoonan euron siirtokorvausta vastaan.

Elämä Espanjassa ei ole kuitenkaan sujunut odotetusti. Coutinho ei ole missään vaiheessa päässyt Barcelonassa isoon rooliin, ja hän on joutunut usein kannattajien kritiikin kohteeksi. Hänen ja katalonialaisseuran sopimus päättyy kesällä 2023, mutta tämän kauden hän viettää lainalla Saksan suurseurassa Bayern Münchenissä, jolla on osto-optio häneen.

McManaman otti Coutinhon mahdollisen paluun puheeksi horseracing.net-sivuston kolumnissaan.

– Minua ei haittaisi nähdä Coutinhon palaavan. Hän on loistava pelaaja, mutta se [siirto] olisi pitkälti taloudellisista asioista kiinni.

– Se saattaisi onnistua, jos he saisivat hankittua Coutinhon järkevällä siirtosummalla ja myytyä pari pelaajaa, jotka eivät pelaa vakituisesti. On liikkunut huhuja, että Xherdan Shaqiri saattaa lähteä kauden jälkeen, ja Adam Lallana saattaa haluta pelata useammin.

– Ottaisin Coutinhon ehdottomasti takaisin, jos hänelle riittää tilaa, koska hän oli loistava pelaaja Liverpoolissa. Hän on sellainen pelaaja, joka voi ratkaista ottelun, jos pääsuunnitelma ei toimi.

Philippe Coutinho pelasi Barcelonan kanssa Liverpoolia vastaan viime kaudella Mestarien liigassa. Kuva: Getty Images

– Uskon, että useimmat kannattajat ymmärtäisivät, kuinka hyvä hän oli Liverpoolissa, vaikka hänen olisi voitettava heidät takaisin puolelleen siirtopyyntönsä jälkeen.

McManaman uskoo, että Coutinho voisi saada Liverpoolissa uransa uuteen nousuun.

– Hän tuntuu olevan hieman hakoteillä tällä hetkellä, mutta hänhän tarvitsee vain hieman lohdutusta, eikö niin? Minulla ei olisi mitään sitä vastaan, että hän tulisi takaisin, jos hän itse haluaisi tulla ja saisimme hyvän diilin, koska hän on ihastuttava pelaaja.

Coutinho on tällä kaudella pelannut Bayern Münchenissä 26 ottelua, joissa hän on viimeistellyt yhteensä seitsemän osumaa ja tarjoillut kahdeksan maalisyöttöä päälle.