Manchester Unitedin tammikuun siirtoikkunasta voi olla montaa eri mieltä.

Unitedin lähtijöissä ei ollut suuria yllätyksiä tai menetyksiä. Kapteenin roolia tällä kaudella hoitanut Ashley Young siirtyi Internazionaleen ja Marcos Rojo suuntasi lainalle Estudiantesiin.

Suuremmaksi puheenaiheeksi ovat nousseet Unitedin vahvistukset, Sporting Lissabonista hankittu Bruno Fernandes ja Shanghai Shenhuasta lainattu Odion Ighalo, joka pestattiin tuuramaan loukkaantunutta Marcus Rashfordia, Unitedin parasta maalintekijää.

Valiocastin uudessa jaksossa keskusteltiin siitä, miten United onnistui siirtomarkkinoilla.

Bruno Fernandes oli debyytissään Manchester Unitedin näkyvin pelaaja. Kuva: Getty Images

Fernandes näytti jo ensimmäisessä ottelussaan, että hänelle on kaavailtu isoa roolia – tai ainakin hän on tullut sellaista hakemaan. Portugalin maajoukkuepelaajasta pulitettiin 55 miljoonaa euroa, mutta vasta aika kertoo, tuleeko hänestä menestystarina Old Traffordilla.

– Kertoo kauhean paljon Manchester Unitedista tällä hetkellä, että sinne tulee uusi pelaaja, joka ehtii juuri ja juuri vetää treenit alle ennen kuin menee avaukseen. Peli pyörii hänen kautta. Hän on se, joka yrittää ratkaista peliä. Yrittää tehdä omia ratkaisuja, eli laukaista ja antaa ratkaisevia syöttöjä, kommentoi Valioliiga.comin toimittaja Juho Hirvonen.

Kiinasta saapunut Ighalo on omalla tavallaan ehkäpä vielä mielenkiintoisempi hankinta. United oli tammikuun siirtoikkunan aikana ja sitä ennen yhdistettynä lukuisiin huippuhyökkääjiin, kuten Erling Braut Hålandiin, joka valitsi uudeksi seurakseen Borussia Dortmundin.

Ighalon diili saatiin maaliin vasta aivan siirtoikkunan viime hetkillä, ja kaikki muukin kielii siitä, että Nigerian maajoukkuekärki ei ollut Unitedin ensimmäinen tai toinen vaihtoehto.

– Man United teki peliliikkeen ja lähti Kiinaan, kävi sieltä naaraamassa Odion Ighalon. Siinä kohtaa fanit todennäköisesti jo hieraisivat silmiään, että ”kuka pirun Odion Ighalo?” kommentoi Valioliiga.comin toimituksen esimies Jaakko Perttilä.

Kuuntele tuorein Valiocast-jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifysta tai SoundCloudista.

Aiheet

  • Liverpool nöyryytti FA Cupia ja Spurs voitti tuurilla (0.50)
    SIIRTOIKKUNA
  • Liverpool näytti esimerkkiä (11.37)
  • Man City jäi ilman topparia (16.42)
  • Chelsean toimistolla nukuttiin (20.15)
  • Bruno Fernandes heti isoon rooliin Man Unitedissa, mutta hyökkääjähaku lähinnä naurattaa (27.56)
  • Tottenham aktiivisena, mutta Christian Eriksenin lähtö hoidettiin huonosti (40.24)
  • Arsenal myönsi hankinnoillaan olevansa keskikastin joukkue (48.54)
  • Norwichilta itsensä näköinen siirtoikkuna, mutta riittääkö se? (53.56)
  • Tammikuun kalleimmat siirrot (1.03.48)