Liverpoolin ja Norwichin talvitauot tulevat päätökseen lauantai-iltana, kun joukkueet iskevät yhteen Carrow Roadilla Valioliigan 26. ottelukierroksella. Valiocast pureutuu tuoreessa jaksossa sarjaykkösen ja sarjajumbon mielenkiintoiseen kohtaamiseen.

Liverpool on jo lähes varmasti Valioliigan mestari, mutta putoamista vastaan taistelevalla Norwichilla on vielä jättimäinen tavoite edessään. Pisteitä olisi haalittava kouraan oikeastaan jokaisesta pelistä, oli vastassa kuka tahansa.

Vaikka lähtökohdat ovatkin erittäin hankalat, Valioliiga.comin esimiehen Jaakko Perttilän mukaan lauantain Liverpool-ottelu voi tulla Teemu Pukille ja kumppaneille juuri oikeaan aikaan.

– Norwichille tämä on ehkä kauden paras hetki kohdata Liverpool. Liverpoolin sarjajohto on 22 pistettä. Se on ihan sama peluutetaanko siellä ykkösjoukkuetta vai 19-vuotiaita, koska Liverpoolilla on varaa menettää ihan hirveä määrä pisteitä. Ja todennäköisesti he ovat silti mestareita, Perttilä avaa.

– Liverpool pelaa ensi viikolla Mestarien liigassa Atlético Madridia vastaan. Se on Liverpoolille tosi paljon isompi peli kuin tämä Norwich-peli, ja siinä pelissä Liverpoolilla on varmasti ykkösmiehistö jalkeilla. Ja se voi tarkoittaa sitä, Norwichin kannalta positiivisesti, että Liverpool lepuuttaa parhaimpia pelaajiaan tässä viikonlopun pelissä, Perttilä ennakoi.

Valioliiga.comin analyytikon Eero Laurilan mielestä Norwichin on kuitenkin suoriuduttava parhaimmalla mahdollisella tasollaan, jotta se voisi yllättää Liverpoolin – peluutti Jürgen Klopp ykkösmiehiään tai ei. Laurila muistelee joukkueiden ensimmäistä kohtaamista kauden avauskierrokselta, kun Liverpool läksytti sarjanousijoita 4-1-lukemin Anfieldilla.

– Norwichin on onnistuttava aivan käsittämättömällä tavalla, jotta se voisi yltää pisteille. Nehän lähti elokuussa Anfieldilla viime kauden pelikirjalla, ja pelasi ihan kuin Mestaruussarjassa.

– Siinä oli paikkoja. Ensimmäisen jakson xG:t menivät lähes Norwichille. Jos sama toistuu ja Norwich laittaa pallot sisään niin onhan siinä pieni mahdollisuus, mutta suhtaudun skeptisesti [voittomahdollisuuksiin].

Valiocastin tuoreessa jaksossa keskustellaan myös Sheffield Unitedista ja Leeds Unitedista. Kuuntele tuorein jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifysta tai SoundCloudista.

Aiheet

  • Sensaatiomainen Sheffield United (0.45)
  • Leeds dominoi tilastoja, mutta nouseeko se Valioliigaan?(16.14)
  • SEURAA TÄTÄ: Norwich City – Liverpool (29.31)