Manchester Cityn toimitusjohtaja Ferran Soriano puhui UEFA:n seuralle asettamista syytteistä City TV:ssä.

– Meidän on oltava varovaisia, ja kunnioittavia, kuten olemme edelleen meneillään olevassa prosessissa olleet. Toivon, että olisin voinut kommentoida asiaa viisi minuuttia (syytteistä) ilmoittamisen jälkeen. Lainopillisten neuvojen jälkeen toivon, että voin nyt selvittää tilannetta riittävästi.

Cityn sanotaa syyllistyneen Financial Fair Play -säännösten rikkomiseen.

– Ensi töikseni haluan sanoa, että nämä syytökset eivät pidä paikkaansa. Omistaja ei ole laittanut seuran toimintaan rahaa tavalla, jota ei ole asianmukaisesti selvitetty. Tilimme on tarkastettu useaan kertaan tilintarkastajien, säännöistä vastaavien, ja investoijien toimesta.

– Olemme toimittaneet kaikki pyydetyt dokumentit olosuhteissa, jotka eivät ole olleet helppoja. Tiedot syytöksistä päästettiin julkisuuteen, ja olemme koko ajan tunteneet, että meidät on jo tuomittu väitetyistä rikkeistä.

Seura tuomitsi asioiden esittämistavan tiedotteessaan jyrkin sanoin.

– Tunsimme tulleemme kohdelluksi väärin. Lopulta kuitenkin FFP-tutkijat luottivat kontekstin ulkopuolisiin, varastettuihin sähköpostiviesteihin, kaikkien toimittamiemme todisteiden sijaan. Mielestäni on normaalia, että tunsimme näin.

– Tuntuu siltä, että kyse on enemmän politiikasta kuin oikeudenmukaisuudesta.

Sorriano täsmensi, ettei seuran pettymys koske koko maanosan jalkapalloliittoa.

– Emme puhu koko UEFA:sta. Se on liittojen liitto. Tunnen henkilökohtaisesti useita ihmisiä, jotka työskentelevät UEFA:ssa todella kovasti niin liiton itsensä, kuin seurojen ja koko jalkapallon hyväksi. FFP-tutkijoiden tuottama negatiivinen kokemus koskee meidän laillamme myös UEFA:a itseään.

Toimitusjohtajalla on myös yleistä keskustelua koskeva, suuri toive.

– Haluaisin että ne sivuäänet, jotka kuuluvat kaikessa meihin liittyvässä keskustelussa kertoen, että kaikki saavutuksemme perustuvat vain rahaan, vaimenisivat.

Viesti lehtereille oli selkeä.

– Kannattajat voivat olla siitä varmoja, että esitetyt syytteet ovat vääriä. Toiseksi, he voivat olla varmoja että teemme kaikkemme osoittaaksemme tämän.