Tottenham hävisi keskiviikkona Mestarien liigan neljännesvälierien avausottelun kotonaan RB Leipzigille 0-1. Yksi viihdyttävän ottelun puhutuimmista tilanteista oli Dele Allin vaihtokomennuksen yhteydessä nähty tunteenpurkaus, jossa brittipelaaja raivosi.

Spursin manageri José Mourinho otti Allin vaihtoon 64. minuutilla, ja Englannin maajoukkuemies paiskasi vesipullon ja nappulakenkänsä voimalla maahan sen jälkeen kun oli istunut vaihtopenkille.

Ottelun jälkeen Mourinho sanoi, ettei uskonut Allin olevan vihainen hänelle vaan uskoi kiukun johtuvan pelaajan peliesityksestä. Lue lisää aiheesta.

Viasatin selostaja Mikko Innanen pohtii, voisiko pinnan alla kuitenkin kuplia eli jotain olla vialla Spursin joukkueessa.

– Sen mitä huomasin Tottenhamista, että jotain siellä tuntuu nyt olevan. Pahoinvointi on ehkä väärä sana, mutta tuskin kaikki on ihan kunnossa. Dele Allin käytös kertoo paljon, Innanen sanoi Valioliiga.comille.

– Niin hieno manageri kuin Mourinho onkin, niin ovatko kaikki pelaajat ihan messissä? Sitä voi vähän kyseenalaistaa. Tässä on vähän äimän käkenä, että miten tämä homma nyt menee.

Spurs on toisen ison haasteen edessä heti lauantaina, kun se pelaa vieraissa Chelseaa vastaan.

Millaisen vastaanoton Mourinho saa?

Nähtäväksi jää, millaisen vastaanoton Stamford Bridge antaa Mourinholle, joka luotsasi Chelseaa menestyksekkäästi kahden erillisen valmentajapestinsä aikana kausina 2004-2007 ja 2013-15. Portugalilaisluotsi voitti lontoolaisten kanssa Valioliigan peräti kolmesti.

Innanen ennakoi, että Mourinho voi saada lauantaina ristiriitaisen ”tervetulotoivotuksen”.

– Onhan sekin selvää, etteivät Chelsean fanit niin helvetin yksinkertaisia voi olla, että unohtaisivat nuo saavutukset. Mourinhon on pakko olla merkittävimpiä ellei merkittävin manageri seurassa, ei sellaista voi unohtaa. Jännää nähdä, mitä siellä tulee tapahtumaan, lauantain ottelun selostava Innanen pohti.

Chelsea oli epäonninen viime valioliigapelissään maanantaina Manchester Unitedia vastaan. Sinipaidoilta hylättiin kaksi maalia, yksi rikkeen ja yksi videotuomarin eli VARin tarkastuksen jälkeen.

Pääseekö Giroud avaukseen?

The Blues pääsi peliin paremmin mukaan toisen jakson viimeisillä 20 minuutilla, kun ranskalaiskärki Olivier Giroud vaihdettiin Michy Batshuayin tilalle. Giroud petasi Mateo Kovacicille huippupaikan ja teki itsekin maalin, joka kuitenkin hylättiin VAR-tarkastuksessa. Giroud oli jalkaterän mitan verran paitsion puolella, ja hänen upea puskuohjausmaalinsa hylättiin sen seurauksena.

Giroud esiintyi todella vahvasti siitä huolimatta, että pelituntuma oli puutteellinen. Viimeksi hän oli pelannut 30. marraskuuta 70 minuutin verran West Hamia vastaan.

Innanen on puhunut useasti lähes pelkkää hyvää Chelsean managerista Frank Lampardista. Nyt brittikäskijä saa kuitenkin suomalaiskonkarilta risuja päätöksestään vaihtaa Giroud kentälle vasta reilut 20 minuuttia ennen loppua.

– Pannaan Lampsille pieni minuus – miksi ihmeessä hän ei ottanut Giroud’ta aikaisemmin kentälle? Kun niin tapahtui, Chelsea tuli helvetin paljon paremmin peliin mukaan. Batshuayi ei ollut niin hyvässä iskussa.

Kane ja Son sivussa Spursilta

Tottenham voitti nipin napin oman edellisen sarjapelinsä, kun Heung-Min Son teki 3-2-voittomaalin viime hetkillä Aston Villaa vastaan.

– Mielestäni Spursin pelaaminen ei missään nimessä vakuuttanut, Innanen totesi.

– Chelsea on niin kettuuntunut Man Unitedille koetusta tappiosta, eikä Tottenhamin tilanne näytä kovin hyvältä, kun he voittivat pirteän Aston Villan todella onnekkaasti. Ei tässä tarvitse Einstein olla, että voi päätellä Chelsean olevan tämän pelin suosikki.

Manageri Mourinho mitataan Innasen mukaan toden teolla lauantaina. Tottenhamilla riittää haasteita, kun Son ja ykköstykki Harry Kane ovat sivussa.

– Yksi ottelu ei tietenkään merkitse kaikkea, mutta lauantain peli kertoo aika paljon.

Chelsea-Tottenham näkyy lauantaina 22.2. klo 14.25 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa. Viasatin valioliigastudio alkaa jo klo 14.