Valioliigasunnuntain päättäneessä Arsenal-Everton -ottelussa kannatti olla ajoissa omalla paikallaan molempien puoliaikojen alkaessa. Verkko nimittäin soi kummallakin puoliajalla heti ensimmäisellä minuutilla.

Ottelun avausosuma oli historiallinen, sillä se oli nopein takaiskumaali, jonka Arsenal on kokenut kotikentällään Valioliigassa. David Luiz ei onnistunut purkamaan Gylfi Sigurdssonin vapaapotkua, ja Dominic Calvert-Lewin taiteili akrobaattisesti kauden 12. valioliigamaalinsa jo 50. sekunnilla.

Maalia edelsi Evertonin ”taktinen paini”, joka meni tuomareilta läpi – tai kenties pikemminkin ohi. Lue aiheesta lisää täältä.

Dominic Calvert Lewin's goal was the fastest goal Arsenal have ever conceded at home in the Premier League.

50 seconds. 😳

Arsenal joutui käyttämään ensimmäisen vaihtonsa jo 18. minuutilla, kun Sead Kolasinac loukkasi ilmeisesti olkapäätään eikä pystynyt jatkamaan peliä. Kolasinacin tilalle vasemmaksi pakiksi juoksi 18-vuotias Bukayo Saka.

Sakan vaihto tuotti tulosta, sillä yhdeksän minuuttia kentälletulonsa jälkeen hän lähetti vasemmalta millintarkan keskityksen maalin edustalle, josta 20-vuotias Eddie Nketiah ohjasi taitavasti pallon verkkoon. Maali oli siis nuorten miesten käsialaa. Superlupaus Sakalle maalisyöttö oli kauden kaikissa kilpailuissa jo kymmenes.

Bukayo Saka has now provided 10 assists across all competitions for Arsenal this season, more than any other player at the club.

A sensational ball from the 18-year-old. 🔥

Kuusi minuuttia myöhemmin, 33. minuutilla Arsenal karkasi johtoon. David Luiz jatkoi pallon Pierre-Emerick Aubameyangille, joka sijoitti alakulmaan kauden 16. maalinsa.

Lisäajalla Evertonin Richarlison ajoi vauhdilla Dani Ceballosin jaloille, mutta selvisi taklauksestaan keltaisella kortilla – kaiketi täysin oikein. Vain pari minuuttia myöhemmin, lisäajan neljännellä minuutilla Richarlison pääsi jälleen tilastoihin, kun hän tasoitti numeroiksi 2-2. Richarlison hipaisi palloa pari metriä maaliviivasta, eikä Bernd Leno pystynyt estämään pallon vierimistä maaliviivan yli.

Arsenal conceded more goals in the first 45 minutes against Everton (2) than they did in their first four home games across all competitions of 2020 (1 in 360 mins).

⚽️ Richarlison

Everton with a goal at the start and end of the half to capitalise on some questionable Arsenal defending.

Everton's front two of Richarlison and Dominic Calvert-Lewin did not exchange a single pass in the first half against Arsenal.

They have a goal each. 🙃

Vauhdikkaasti alkoi toinenkin puoliaika. Nyt ehdittiin pelata vain 24 sekuntia, kun Aubameyang teki illan toisella maalillaan pelin viimeiseksi jääneen 3-2 -maalin.

1 & 46 - This is the third game in Premier League history to see a goal scored inside the opening minute of both halves, after Newcastle v Arsenal in January 1996 and Charlton v Leeds in March 2001. Haste.

31 - In his Premier League career, Pierre-Emerick Aubameyang has scored 31 goals in 38 games played on Sundays, compared to 17 goals in 36 games on all other days of the week. Selective.

Everton haki ahnaasti tasoitusta, ja etenkin Richarlison oli jälleen terävällä pelipäällä. Bernd Leno onnistui kuitenkin estämään brasilialaisen aikeet hyvillä torjunnoillaan ja vastaantuloillaan. 86. minuutilla oli puolestaan Arsenal vielä lähellä viimeistä silausta, kun Nketiahin roikotus kilpistyi ylärimaan.

Vielä lisäajalla Everton oli erittäin lähellä tasoitusta lyhyenä pelatusta kulmapotkusta, mutta Dominic Calvert-Lewinin pusku meni hieman maalin ohi. Näin värikkään ja vauhdikkaan ottelun loppunumeroiksi jäi 3-2.

Voitto oli Arsenalille kolmas perättäinen kahdeksan päivän sisällä. 18-vuotias Bukayo Sako syötti kaikissa peleissä maalin. Voitto nosti Arsenalin sijalle yhdeksän ohi Burnleyn ja Evertonin. Eroa mahdollisesti Mestarien liigaan paikkaan oikeuttavaan viidenteen sijaan on neljä pistettä.

Everton-leirin iloisin uutinen oli se, että Andre Gomes palasi kentille vajaan neljän kuukauden poissaolon jälkeen. Gomes loukkaantui erittäin dramaattisen näköisesti 3. marraskuuta pelatussa Tottenham-ottelussa, ja tuolloin vielä pelättiin, ettei portugalilainen välttämättä pelaisi koko kaudella.