Bayernin Münchenin saksalainen hyökkäyspään pelaaja Serge Gnabry on ollut tällä kaudella vahvassa vireessä varsinkin Lontoossa.

Gnabry teki tiistaina kaksi maalia Chelsean verkkoon Stamford Bridgellä pelatussa Mestarien liigan neljännesvälierien avausottelussa. Lokakuussa hän oli paukuttanut niin ikään Lontoossa peräti neljä rysää lohkovaiheen pelissä Tottenhamin kaatuessa 7-2-lukemin.

24-vuotias Gnabry on tehnyt siis kauden aikana jo kuusi maalia Lontoossa kahdessa ottelussa. Hän on siis tehnyt enemmän maaleja kaupungissa tällä kaudella kuin pohjoislontoolaisen Arsenalin kesän jättihankinta Nicolas Pepe, joka siirtyi Tykkimiehiin Ranskan liigan Lillestä noin 79 miljoonan euron siirtosummalla. Norsunluurannikkolainen Pepe on Arsenalin historian kallein pelaajahankinta.

Erityisen kirveleväksi Pepen ja Gnabryn vertailun Arsenalin kannattajille tekee se, että Gnabry edusti aiemmin urallaan juuri Arsenalia, johon hän siirtyi 16-vuotiaana vuonna 2011.

Gnabry ei onnistunut vakuuttamaan Arsenalin tuollaista päävalmentajaa Arséne Wengeriä ja sai edustusmiehistössä vastuuta vain 18 ottelun verran.

Vuonna 2016 Arsenal myi Gnabryn Werder Bremeniin viiden miljoonan euron suuruisella siirtosummalla, ja sen jälkeen Gnabry on petrannut koko ajan ja paukuttanut maaleja. Tällä kaudella Saksan maajoukkuemies on tehnyt jo 15 maalia ja antanut 10 syöttöä kaikissa kilpailuissa.

Arsenalin kannattajat saattavat hyvinkin olla katkeria Wengerille, jonka alaisuudessa Gnabry pääsi siirtymään – vieläpä jalkapallon nykymarkkinat huomioiden todella edulliseen hintaan. Wenger puolusteli tapahtunutta viime syksynä sillä, että Arsenal oli halukas jatkamaan Gnabryn sopimusta ennen siirtoa Werder Bremeniin.

Vain vuosi Bremen-siirron jälkeen pelaaja olikin jo Bayernin mies.

– Olen sitä mieltä, että Bayern manipuloi häntä kulisien takana siten, että jos hän siirtyisi Bremeniin, niin Bayern hankkisi hänet myöhemmin, Wenger sanoi beIN Sportsille.