Keskiviikkoiltana Mestarien liiga tarjoaa parastaan, kun Real Madrid isännöi Manchester Cityä Santiago Bernabeúlla neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa. Valiocastin tuoreessa jaksossa ennakoitiin keskiviikkoillan helmeä.

Manchester City on selkä seinää vasten. Uefa määräsi Cityn kahdeksi vuodeksi ulos europeleistä FFP-sääntöjen rikkomisesta. Valioliigan suurten joukkoon noussut Man City himoitsee Mestarien liigan voittoa, ja kuluva kausi voi olla vähään aikaan ainoa mahdollisuus himoittuun pokaaliin.

Keskiviikkona Sky Sports uutisoi Cityn valittaneen Uefan päätöksestä. Lopulliset ratkaisut Cityn osallistumisesta tulevina vuosina Mestarien liigaan nähdään vasta myöhemmin. Keskiviikkona ”Taivaansiniset” pelaa joka tapauksessa Real Madridia vastaan. Pep Guardiola on varmasti painottanut pelaajilleen kuluvan kauden ainutlaatuisuutta.

– Varmasti siellä pukukopissa on tällä hetkellä sellainen ”nyt tai ei koskaan” -henki päällä. Kukaan ei tiedä tulevasta mitään. Se tiedetään, että Liverpool voittaa Valioliigan mestaruuden, sitä City ei enää voita. Mutta nyt on mahdollisuus voittaa Mestarien liiga.

– Tämä on Manchester Citylle seurahistorian kannalta äärimmäisen merkittävä peli, etenkin Eurooppa-kulmalla. Nyt puhutaan siitä, miten ihmiset näkevät Manchester Cityn tulevaisuudessa. Jos jotain mestaruutta Guardiola janoaa, niin se on tämä Mestarien liiga, Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila toteaa.

Valioliiga.comin toimituksen esimiehen Jaakko Perttilän mukaan ottelussa on symboliikkaa. Perttilä on Laurilan kanssa samoilla linjoilla pelin merkityksestä City-leirille.

– Tämä saattaa olla koko Cityn seurahistorian suurin ottelupari Euroopassa, kun otetaan huomioon kaikki tekijät. Tiedetään, kuinka kovasti City haluaa voittaa Mestarien liigan. Tiedetään, mitä on vastassa. Joukkue, joka symboloi koko Mestarien liigaa, tilastoissa aivan omilla luvuillaan oleva Real Madrid. Tiedetään, että City ei välttämättä pelaa edes tulevilla kausilla Mestarien liigassa. Pahimmassa tapauksessa joukkue saattaa jopa hajota, jos FFP-rangaistus tulee voimaan, Perttilä luettelee.

Laurila ja Perttilä ovat yhtä mieltä siitä, että Cityllä on etulyöntiasema valmennuksellisesti. Guardiolan temput eivät ole kuitenkaan tuoneet Citylle vielä menestystä Euroopassa.

– Tässä tullaan myös sellaiselle tasolle, jota on todella vaikea määritellä. Kliseisesti puhutaan siitä, kuinka valmiita pelaajat ovat henkisesti tiettyihin karkeloihin. Jos jonkun joukkueen pelaajat ovat valmiita, niin se on Real Madridin. Hyökkäyksen syömähammas Eden Hazard on sivussa, mutta siellä on niin paljon ukkoja, jotka ovat vetäneet näitä yksittäisiä ottelupareja, tällaisia elämän ja kuoleman otteluita, ennenkin, Perttilä muistuttaa.

Yhdestä asiasta Laurila on varma.

– Luvassa on taas huikeita iltoja jalkapallon ystäville.

Mistä lähtökohdista joukkueet lähtevät peliin, entä minkälaisen vastaanoton Guardiola saa Bernabéulla? Perttilä ja Laurila antavat näihin kysymyksiin vastaukset tuoreessa Valiocast-jaksossa. Kuuntele jakso alta. Keskustelu Real Madrid-Manchester City -ottelusta alkaa kohdassa 33.55.