Pierre-Emerick Aubameyang oli jälleen Arsenalin pelastaja viime sunnuntaina, kun joukkue otti europaikkataistelun kannalta tärkeän 3-2-kotivoiton Evertonista.

30-vuotias gabonilaishyökkääjä Aubameyang iski Tykkimiesten kaksi viimeistä maalia ottelussa ja siirtyi maalitilaston jaetulla kärkipaikalle. Aubameyangilla ja Leicesterin Jamie Vardylla on molemmilla kasassa 17 sarjamaalia tältä kaudelta.

Aubameyang voitti Valioliigan maalitilaston viime kaudella 22 maalilla ja taistelee samasta tittelistä kivenkovasti myös tällä kaudella. Hän on tehnyt Arsenalissa peräti 49 sarjamaalia 74 pelissä sen jälkeen kun liittyi lontoolaisseuraan Borussia Dortmundista tammikuussa 2018.

Sky Sportsin jalkapalloasiantuntija Gary Neville nosti maanantai-iltana esiin seikan siitä, ettei Aubameyang saa hänen mielestään ansaitsemaansa tunnustusta Englannissa.

Yksi syy siihen saattaa hyvinkin olla se, ettei kärkimies ole vielä voittanut ainuttakaan pokaalia Arsenalin kanssa. Se ei kuitenkaan seuran managerin Mikel Artetan mukaan ole syy siihen, miksi Aubameyang ei olisi huippuluokan maalitykki siinä missä Sergio Agüero, Mohamed Salah ja Harry Kanekin.

– Kyllä, mutta Harry Kane on tehnyt 30 maalia eikä koskaan voittanut Valioliigaa, Arteta kuittasi lehdistölle vertailut torstaina Eurooppa-liigassa Olympiakosia vastaan pelattavaa ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa.

– On paljon hyviä esimerkkejä pelaajista jotka pärjäävät fantastisesti, mutta valitettavasti tässä maassa on paljon huippujoukkueita ja vain yksi voittaa liigan. Joten et voi saada kaikkea ansaitsemaasi elämässä.

Arteta myöntää, että pokaalien voittamisen myötä pelaajienkin on helpompi saada ansaitsemansa tunnustus.

– Luonnollisesti huippupelaajat pelaavat seuroissa, jotka voittavat jatkuvasti, siinä on enemmän vaikutusta. Mutta tiedämme kaikki kuinka hyvä ”Auba” on, Arteta kehui ja jatkoi:

– Se mitä hän tekee, on ainutlaatuista ja se miten johdomukainen hän on ollut vuosien aikana, mikä on hyvin, hyvin vaikeaa. Uskon meidän kaikkien, ainakin seurassa, arvostavan hänen arvoaan ja sitä mitä hän meille tuo.

Aubameyang olisi Artetan mukaan valittu varmasti Valioliigan viime kauden parhaaksi pelaajaksi, jos Arsenal olisi voittanut mestaruuden.