Manchester City otti keskiviikkona tärkeän voiton Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa, kun kilpailun kestomenestyjä Real Madrid kukistui Santiago Bernabéulla 2-1.

Pelin jälkeen Cityn manageri Pep Guardiola oli vitsikkäällä tuulella. Kun espanjalaisluotsilta kysyttiin tämän taktista lähestymistapaa illan huippukamppailuun, vastaus nauratti lehdistöä.

– Sitä ei lasketa, koska voitimme. Se ei toimi niin, Guardiola heitti BT Sportin mukaan.

– Tärkeä asia oli se tapa, jolla pelasimme, valmentaja vakavoitui heti perään.

Ennakkoon ajateltuna tasapelikin olisi ollut kelpo tulos Citylle avausosasta vierasmaalin takia. Kaiken kukkuraksi Real joutuu pelaamaan 17. maaliskuuta ilman kapteeniaan Sergio Ramosia, joka sai suoran punaisen kortin toisella jaksolla ja on sen myötä pelikiellossa.

Ramos repäisi läpiajoon karanneen Gabriel Jesusin nurin 16 metrissä ja katseli sen vuoksi punakorttia.

– Yritimme tulla tänne voittamaan pelin ja niin teimme. Tämä on vasta ensimmäinen osa. Jos jokin joukkue voi selättää tämän tilanteen, se on tämä seura, Guardiola sanoi viitaten Realin iskukykyyn.

Ottelun kulku ei noudattanut menestysmanagerin mielestä aivan pelitapahtumien mukaista kaavaa.

– Kun me olimme parempia, päästimme maalin. Kun he olivat parempia, teimme maalin. Se on jalkapalloa. Muistan muutama kausi sitten, kun pelasimme puolivälierässä Anfieldillä uskomattoman hyvin ja he tekivät maalit kaikista maalia kohti tulleista laukauksista.

Keskiviikko toi brittijätille jobinpostiakin. City koki surkeita uutisia jo pelin alussa toppari Aymeric Laporten loukkaantumisen myötä. Laporte kärsi koko kauden ensimmäisen puolikkaan pahasta polvivammasta ja loukkaantui jälleen.

Laporten tilalle Guardiola juoksutti Fernandinhon, joka sai puhtaat paperit suorituksestaan.

– Viiden kuukauden loukkaantumisena olemisen jälkeen tämä skenaario on niin vaativa. Fernandinho tuli sisään ja suoriutui uskomattoman hyvin. Olen niin ylpeä, Guardiola kehui.