Liverpool otti maanantaina jälleen yhden ison askeleen kohti Valioliigan mestaruutta kaatamalla putoamistaistelussa olevan West Hamin niukasti 3-2.

Lopputuloksesta Pool voi kiittää vieraiden maalivahtia Łukasz Fabiańskia, joka päästi Mohamed Salahin helpon laukauksen maaliin jalkojensa välistä toisella jaksolla. Myös Georginio Wijnaldumin puskumaali näytti olevan otettavissa, mutta puolalainen ei pystynyt estämään maalin syntyä 9. minuutilla.

Myös hyviä torjuntoja pelissä esittänyt Fabiański osoitti jälleen kerran todeksi sen, miten räikeästi maalivahdin virheet voivat näkyä tulostaululla.

Voitto oli Liverpoolille jo 18. perättäinen sarjassa. Kauden 27 ottelustaan Pool on voittanut peräti 26 ja pelannut kerran tasan. Saksalaisvalmentaja Jürgen Kloppin johtama ryhmä on pelannut tällä ja viime kaudella jo 44 tappiotonta peliä peräkkäin, ja Arsenalin 49 ottelun ennätys vuosilta 2003-04 on entistä lähempänä rikkoutumista.

Nyt punapaidat tarvitsevat enää neljä voittoa varmistaakseen mestaruuden.

– Liverpoolin kausi on ollut esimerkki siitä, että he pystyvät voittamaan huonommallakin pelilä. Nyt se oli sitä, että he voittivat Fabiańskin avulla. Tuntuu, että vaikka he pelaisivat kuinka päin helvettiä, he saavat silti hyvän tuloksen, maanantain ottelun Viasatilla selostanut Mikko Innanen sanoo Valioliiga.comille.

Lauantaina Liverpool hakee 19. perättäistä voittoa illan myöhäisimmässä, kello 19.30 alkavassa vieraspelissään Watfordia vastaan.

Watfordin kausi on ollut heikko, ja joukkue tuskaileekin toiseksi viimeisenä kerättyään 27 pelistä 24 pinnaa. Ensimmäisen säilyjän paikalla olevaan Aston Villaan on kuitenkin eroa vaivainen piste ja Bournemouthiin kaksi pistettä, eli säilymistoiveet ovat yhä vahvasti hengissä.

Watford voitto viimeksi yli kuukausi sitten. Heikoista tuloksista kertoo myös seuran valmentajaruletti, jonka seurauksena seura nimitti joulukuussa jo kolmannen päävalmentajan tällä kaudella.

Ryhmää käskyttää nyt Nigel Pearson apuvalmentajanaan Craig Shakespeare. Aiemmin päävalmentajina toimivat Javi Gracia sekä hänen jälkeensä Quiquie Sanchez Flores.

– Onhan tämä Watfordin kausi ollut kuin Shakespearen näytelmästä, kun kolmannessa valmennustiimissä on apukoutsina muuan Craig Shakespeare, joka toimi hetken Leicesterin väliaikaisvalmentajanakin Claudio Ranierin saatua potkut (keväällä 2017), Innanen muistuttaa.

Watfordin kauden avaus oli karmiva. Se pelasi ensimmäiset 11 ottelua ilman voittoa ja kaatoi 12:nnessa ottelussa Norwichin vieraissa.

– Ja silti he ovat silti vielä taistelemassa ihan tasaväkisesti säilymisestä Aston Villan ja muiden kanssa! Mielestäni he ovat kaikesta kaoottisuudesta huolimatta pystyneet toisinaan todella hyviinkin suorituksiin.

Se pitää paikkansa. Watford on kukistanut tällä kaudella Manchester Unitedin ja Wolverhamptonin ja pelannut tasan Tottenhamin kanssa. Kauteen mahtuu myös karmeita hetkiä, kuten 0-8-turpasauna Manchester Cityltä ja tippuminen FA Cupista maan kolmannen sarjatason Tranmere Roversille.

Innanen kuvailee Watfordin kautta vuoristoratamaiseksi. Mutta voisiko sarjan häntäpään joukkueesta olla vastusta kohti ylivoimaista mestaruutta porskuttavalle Liverpoolille?

– En usko siitä tulevan missään nimessä helppo matsi Liverpoolille. Watford hävisi toki viime sunnuntaina Manchester Unitedille 0-3, mutta koska kauteen on mahtunut voitot Unitedista ja Wolvesista ja tasapeli mm. Tottenhamista, se kertoo jostain. He ovat venyneet parempia vastaan kovempiin tuloksiin, mutta eivät ole pelanneet huonompia ryhmiä vastaan niin hyvi. Kun heillä on käynnissä taistelu sarjapaikan puolesta, luulen, että siitä tulee ihan kova vääntö lauantai-iltaan, hän ennakoi.

Tero Kainulaisen selostama Watford-Liverpool näkyy lauantaina 29.2. klo 19.25 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.